NIKOLIĆ I KURC: Srbija spremna za ulazak u EU!
Foto: Tanjug

Šef austrijske diplomatije u Srbiji

NIKOLIĆ I KURC: Srbija spremna za ulazak u EU!

Politika -
Srbija je na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, a već danas je spremna da postane punopravna članica EU. Možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Uniji, izjavio je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, u razgovoru u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, da je Srbija spremna da postane punopravna članica EU, saopšteno je iz kancelarije srpskog predsednika.

"Srbija je na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, a već danas je spremna da postane punopravna članica EU. Možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Uniji", rekao je Nikolić.

Zahvaljujući za podršku koju Austrija pruža Srbiji na putu evropskih integracija, Nikolić je ocenio i da je ona i važan i pouzdan partner za Srbiju zbog velikih investicija u srpsku privredu, kao i zbog srpske zajednice koja živi u Austriji. Povodom obeležavanja stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata, Nikolić i Kurc su se saglasili "da bi bilo dobro pokazati da dve zemlje prošlost ne razdvaja, već da zajednički rade na formiranju bolje budućnosti u ujedinjenoj Evropi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Austrije rekao je da dve zemlje povezuju brojna pitanja i da je Austrija zbog toga spremna da učini sve što može da bi podržala Srbiju u procesu priključenja EU. Kurc je rekao i da bi ga radovalo da predsednik Nikolić uskoro poseti Austriju, navodi se.aleksandar 0641330408

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track