RIK: Naši građani u SAD i Britaniji glasaće 15. marta
Foto: Marina Lopičić

Izbori 2014.

RIK: Naši građani u SAD i Britaniji glasaće 15. marta

Politika -
Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, BiH, Italiji, Libiji, Makedoniji, Norveškoj, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji..., glasaće se 16. marta od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu. Vojska glasa na 26 biračkih mesta

BEOGRAD - Republička izborna komisija donela je danas dva rešenja po kojima će oni koji su u službi u Vojsci Srbije 16. marta moći da glasaju na 26 biračkih mesta, a državljani Srbije koji žive u inostranstvu, u zemljama sa drugom vremenskom zonom, glasaće dan ranije - u subotu 15. marta.

U Velikoj Britaniiji i SAD glasanje će biti obavljeno 15. marta od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu, a rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju da budu objavljeni pre završetka glasanja u Srbiji. Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Libiji, Makedoniji, Norveškoj, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj, glsaće se 16. marta od sedam do 20 časova po lokalnom vremenu.

Kada je reč o onima koji su u službi u VS, glasaće se u Mladenovcu, Beočinu, Loznici, Valjevu, Jagodini, Sjenici, Čajetini, Raškoj, Tutinu, Brusu, Nišu, Kuršumliji, Prokuplju, Lebanu, Medveđi, Vranju, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Preševu.

Predsdnik RIK Dejan Đurđević saopštio je na sednici da je Radivoj Milutinović iz Pančeva Komisiji najavio da će danas predati izbornu listu, ali da se u zakazano vreme pojavio sa pismom koji je, kako je rekao, adresirano na više adresa. Pismo je adresirano na predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, šefa autrijske diplomatije Sebastijana Kurca ..., naveo je Đurđević. „Pošto sadržaj pisma nema nikakve veze sa izborima, primili smo k znanju, ali ne možemo donositi nikakve akte“, zaključio je predsednik RIK.

Đurđević je rekao da RIK ima najavu da će tokom dana, do ponoći, kada ističe rok za podnošenje izbornim lista, još pet lista biti predato, ali nije precizirao vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track