BEZOBRAZNO: Koštunici i Samardžiću zabranili boravak na severu Kosova!
Foto: Fonet

Skandalozno

BEZOBRAZNO: Koštunici i Samardžiću zabranili boravak na severu Kosova!

Politika -
Lokalna policija sprovela ih je na prelaz Jarinje, rečeno je na početku predizbornog skupa DSS-a u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija nije dozvolila predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici i potpredsedniku ove stranke Slobodanu Samardžiću boravak na severu Kosova, rečeno je na predizbornom skupu DSS-a u Kosovskoj Mitrovici.

Koštunica i Samardzić vraćeni su danas iz Leposavića u centralnu Srbiju, a kosovska policija sprovela ih je na prelaz Jarinje, rečeno je na početku predizbornog skupa DSS-a u Kosovskoj Mitrovici. Istaknuto je da sprečavanje najviših funkcionera DSS da prisustvuju predizbornom skupu u Mitrovici gde je trebalo da govore i Samardzić i Koštunica pokazatelj u kojim uslovima žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

Član Glavnog odbora DSS Marko Jakšić pozvao je građane da na srpskim parlamentarnim izborima 16. marta glasaju za tu stranku, ne zbog nje kao takve, već što će, kako je rekao, na taj način glasati protiv Briselskog sporazuma."Ako budemo glasali za DSS, faktički smo glasali protiv Briselskog sporazuma, a sa tim brojem glasova protiv SNS, SPS i onih koji čine vlast, moramo da kažemo da su Srbi, pre svega, na severu Kosova i Metohije, protiv Briselskog sporazuma. To nam daje za pravo da i dalje imamo i mogućnost i prilike da se borimo", istakao je Jakšić.

Kandidat za poslanika na listi DSS-a za parlamentarne izbore Slaviša Ristić rekao je da su srpski parlamentarni izbori - izbori na koje će Srbi izaći masovno i srušiti sadašnju vlast. On je pozvao građane da masovno izađu na izbore i glasaju za DSS, za "one kojima je celovita Srbija i KiM u njenom sastavu u srcu, za one koji su čuvali i uvećavali srpske institucije i nisu ih ukidali, koji Ustav Srbije nose u svom srcu i koji će ga braniti u Skupštini Srbije".

Aktivisti i pristalice DSS blokirali su u 16.45 sati administrativni prelaz Jarinje između Kosova i Metohije i centralne Srbije tražeći objašnjenje zašto lideru te stranke Koštunici kosovska policija nije dozvolila boravak na severu Kosova.Saobraćaj na putu Raška - Kosovska Mitrovica na Jarinju je u blokadi, a simpatizeri i aktivisti DS S-a, sa kojima je i rukovodstvo ove stranke, očekuju pisano objašnjenje od kosovske policije. Zbog blokade na Jarinju stvaraju se kolone automobila i kamiona iz pravca Raške i Leposavića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja