Zorana Mihajlović: Dinkićev rezultat je ekonomska propast zemlje

Potpredsednica SNS o kritikama lidera URS

Zorana Mihajlović: Dinkićev rezultat je ekonomska propast zemlje

Politika -
Ona je istakla da je "Dinkić bio u skoro svim vladama na vodećim pozicijama kada je reč o finansijama ili privrednom razvoju, a kada se sve sabere, rezultat je sistemska ekonomska propast zemlje"

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da je licemerno je da solidarni porez kritikuje lider URS Mlađan Dinkić, koji je, kako je navela, "promašio" predviđanje poreskih prihoda u budžetu za 2013. za gotovo 100 milijardi dinara.

Ona je istakla da je "Dinkić bio u skoro svim vladama na vodećim pozicijama kada je reč o finansijama ili privrednom razvoju, a kada se sve sabere, rezultat je sistemska ekonomska propast zemlje".

"Haotično razbacivanje društvenog novca radi dizanja sopstvenog rejtinga nije ništa novo kada je u pitanju lider URS-a. SNS smatra da štednja treba da bude naš stil života i to u svim oblastima, a stezanje kaiša je potrebno tamo gde se neracionalno trošilo", poručuje Mihajlovićeva, reagujući na poteze i stavove URS u ovoj kampanji.

Na pitanje da li je uvođenje solidarnog poreza dalo rezultate i da li su nekome na osnovu te mere uvećane plate, Mihajloviceva je rekla "da se Solidarni porez odnosi se samo na primanja u javnom sektoru, gde su plate daleko više nego u privatnom sektoru a radno mesto je skoro zagarantovano".

"Da podsetim da se Dinkić, dok je bio u vladi, zalagao i za zamrzavanje plata i penzija", rekla je Mihajlovicyheva i navela da "oni koji tvrde da će reforme rezultirati masovnim otpuštanjima izbegavaju da kažu da je u njihovo vreme izgubljeno oko 400.000 radnih mesta, a da su ozbiljne, strukturne reforme izostale".

Na konstataciju da SNS ponavlja da ima planove kako da zaposli ljude i na pitanje zašto to do sada nije učinjeno, ona je kazala da je toj stranci "prioritet da od građana dobije pun mandat kako bi stvorili temelj za Srbiju u kojoj će se stalno povećavati zaposlenost, rasti životni standard i građani imati još bolju socijalnu zaštitu".

"S novim mandatom ćemo se, uz neophodne teške poteze koje ćemo morati da povučemo, izboriti da se otvori prostor za nove investicije, nova radna mesta i povoljnu poslovnu klimu, za domaća i strana preduzeća, ali i za samozapošljavanje", rekla je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track