Aleksandar Popović: Ne menjamo politiku, već način njenog obrazlaganja

Vršilac dužnosti predsednika DSS veruje u budućnost stranke

Aleksandar Popović: Ne menjamo politiku, već način njenog obrazlaganja

Politika -
Izborni poraz stranke otvara pitanja da li je i kako ta politika komunicirana i kako mora da bude saopštavana u budućnosti, kaže Popović

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DS S) neće menjati svoju politiku, ali su potrebne promene u obrazlaganju te politike, kaže Aleksandar Popović, vršilac dužnosti predsednika DSS.

"Suština politike DS S-a je utemeljena u njenom programu i ona se neće menjati. Izborni poraz stranke otvara pitanja da li je i kako ta politika komunicirana i kako mora da bude saopštavana u budućnosti. Svakako da su promene u načinu obrazlaganja politike, a ne u politici samoj, potrebne, inače ne biste ni vodili ovaj intervju sa mnom", kaže Popović.

Upitan može li stranka preživeti ako ne bude vanrednih parlamentarnih izbora, on je rekao da će to na finansijskom planu biti svakako neuporedivo teže, jer neće biti budžetskog finansiranja koje pripada parlamentarnim strankama.

"S druge strane, ovo nije prvi put da smo van parlamenta, preživeli smo različita iskušenja. Meni lično uverenje u budućnost stranke daje, s jedne strane, njena politika u koju verujem, a s druge strane snaga ljudi koji su u njoj", kaze Popović.

Povodom činjenice da se nekoliko istaknutih članova DSS povuklo, a da su neki sklonjeni u drugi plan, on ističe da u stranci ima prostora za svakoga ko podržava njene ideje i statut, ko se zalaže za odluke koje donosi većina.

"Ne postoji dakle moj, neki drugi ili neki treći tim, postoji samo tim DSS-a", kaže Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track