Senić predsednik Odbora za evropske integracije
Foto: Aleksandar Senic.

Skupština Srbije

Senić predsednik Odbora za evropske integracije

Politika -
Na sednici odbora, koja je zakazana za 11 sati, biće izabran i zamenik predsednika, a kandidat je poslanik SVM Laslo Varga

BEOGRAD - Članovi Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije danas treba da izaberu predsednika tog radnog tela, a kandidat za tu funkciju je poslanik opozicione NDS Aleksandar Senić, dok bi predsednici svih skupštinskih odbora trebalo da budu izabrani do prvomajskih praznika.

Na sednici odbora, koja je zakazana za 11 sati, biće izabran i zamenik predsednika, a kandidat je poslanik SVM Laslo Varga.To je juče najavio šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, a tu odluku najveće stranke u parlamentu obrazložio time da su evropske integracije tačka spajanja svih poslaničkih grupa i da postoji želja da svi zajedno rade u toj oblasti, zbog čega je SNS i prihvatio da opoziciona stranka vodi taj odbor.

On je, takođe, ukazao i da će svi poslanici SNS biti vrlo angažovani u radu tog skupštinskog tela.

Babić je dodao da još nije postignut konačan dogovor ko će biti na čelu preostalih odbora u Skupštini Srbije, a kako je naglasio, tu podelu odrediće matematika izbornih rezultata.On očekuje da do 1. maja ili nakon prvomajskih praznika svi odbori dobiju predsednike i zamenike predsednika.Skupštinski odbori za pravosuđe, administrativne poslove i ustavna pitanja i zakonodavstvo juče su izabrali predsednike i zamenike predsednika tih tela.Na čelu Administrativnog odbora i u ovom mandatu biće šef poslanika SNS Zoran Babić, a njegova zamenica biće poslanica DS Vesna Martinović.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo u naredne četiri godine vodiće Aleksandar Martinović iz SNS, dok će ga menjati Janko Veselinović iz NDS.Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović ostaće predsednik Odbora za pravosuđe i u ovom mandatu, a njegov zamenik biće Tanja Tomašević-Damnjanović. U skupstini ima 19 odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track