SNAŽNA PODRŠKA NEMAČKE: Merkel čestitala Vučiću i pozvala ga u posetu Berlinu
Foto: Rojters

Reforme

SNAŽNA PODRŠKA NEMAČKE: Merkel čestitala Vučiću i pozvala ga u posetu Berlinu

Politika -
Poštovani gospodine predsedniče Vlade, srdačno Vam čestitam preuzimanje dužnosti. Za predstojeće zadatke, pre svega za sprovođenje neophodnih reformi, želim Vama i građanima Vaše zemlje puno snage i odlučnosti, navela kancelarka

BEOGRAD - Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je Aleksandru Vučiću preuzimanje dužnosti predsednika Vlade Srbije, pozvala ga u posetu Berlinu i poručila da će njena vlada i dalje snažno podržavati Srbiju na putu reformi i evrointegracija. "Poštovani gospodine predsedniče Vlade, srdačno Vam čestitam preuzimanje dužnosti. Za predstojeće zadatke, pre svega za sprovođenje neophodnih reformi, želim Vama i građanima Vaše zemlje puno snage i odlučnosti", navela je Merkel u čestitki koju je uputila Vučiću.

Nemačka kancelarka je istakla da će uspesi u tim nastojanjima dati nove impulse u procesu približavanja Evropskoj uniji i doprineće daljoj normalizaciji dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

"Na tom putu će Savezna vlada Vašu zemlju i ubuduće snažno podržavati. Bilo bi mi zadovoljstvo da Vas uskoro primim u posetu u Berlinu. Za rešavanje zadataka koji su pred Vama želim Vam svako dobro, mnogo sreće i mnogo uspeha", navodi se u čestitki Angele Merkel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track