Predsednik ruske Dume u dvodnevnoj poseti Srbiji
Foto: Reuters

Zvaničan susret

Predsednik ruske Dume u dvodnevnoj poseti Srbiji

Politika -
Sergej Nariškin će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati u naučnim skupovima povodom 100.godišnjice početka Prvog svetskog rata

BEOGRAD - Predsednik ruske državne Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin počeće danas dvodnevnu radnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati u naučnim skupovima povodom 100.godišnjice početka Prvog svetskog rata.

Nariškin, koji je i predsednik ruskog Državnog Odbora za obeležavanje 100. godišnjice Prvog svetskog rata, danas će u Rektoratu Beogradskog univerziteta otvoriti rusko-srpski okrugli sto "Istorija i pouke svetskih ratova", u kojem će uzeti učešće istoričari, politikolozi i zvaničnici iz Rusije i Srbije, predstavnici NVO, saopštila je ruska ambasada u Beogradu.

Nariškin će, drugog dana posete, u hotelu "Hajat" otvoriti forum "Balkanski dijalog 2014" na kojem će biti reči o poukama svetskih ratova za međunarodnu bezbednost i međunarodnu saradnju, kao i o uspostavljanju uzajamnog poverenja i dijaloga u svojstvu preduslova za izlaz iz globalnih kriza.

Planirano je da predsednik ruske Dume tokom posete položi vence na spomen Groblju oslobodiocima Beograda, na spomenike ruskim i srpskim vojnicima - junacima Prvog svetskog rata na Novom groblju i na Spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine, stoji u saopštenju ruske ambasade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track