Evropska komesarka Georgijeva danas i sutra u poseti Srbiji
Foto: Fonet

Obilazi Kostolac i Obrenovac

Evropska komesarka Georgijeva danas i sutra u poseti Srbiji

Politika -
Georgijeva će danas razgovarati s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a posle sastanka, u 20 sati, biće održana zajednička konferencija za novinare, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima

Evropska komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalina Georgijeva boravi danas i sutra u poseti Srbiji, tokom koje će posetiti i Obrenovac i Kostolac.

Georgijeva će danas razgovarati s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a posle sastanka, u 20 sati, biće održana zajednička konferencija za novinare, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kako je rečeno u Delegaciji EU u Beogradu, Georgijeva će sutra u sedam sati, zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i načelnikom sektora MUP-a za vanredne situacije Predragom Marićem, obići štab službe za vanredne situacije u Obrenovcu.

Evropska komesarka će u 8.30 sati biti u centru službe za vanredne situacije u Omladinskih brigada 31 u Novom Beogradu, gde će posetiti i koordinacionu jedinicu EU pri tom centru i predati donaciju Euleksa MUP-u.

Donacija se sastoji od dva generatora, od kojih je svaki dovoljan za snabdevanje strujom 800 domaćinstava.

Georgijeva će u 10 sati obići termoelektranu Kostolac, gde će posetiti spasilačke ekipe EU koje su tamo angažovane - nemačke, češke i francuske spasioce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track