KANCELARIJA ZA KIM: Cinična ponuda Hašima Tačija!
Foto: Fonet/AP

Nedopustivo promovisanje

KANCELARIJA ZA KIM: Cinična ponuda Hašima Tačija!

Politika -
U trenutku dok se u Srbiji prebrojavaju nastradali i evidentira šteta nastala u, do sada nezapamćenim poplavama, Hašim Tači, nudi pomoć onih snaga koje srpski narod na Kosmetu pamti samo po zlu, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je zaprepašćena cinizmom i nekorektnošću prištinskih vlasti, koje su ponudile Beogradu pomoć specijalnih jedinica za zaštitu od prirodnih katastrofa Kosovskih snaga bezbednosti koje, kako se navodi, asociraju na mnogobrojne zločine.

Kako se navodi pomoć je ponuđena uz napomenu da su "one voljne da idu sa opremom u Srbiju, ako Vlada Srbije to zatraži".

"U trenutku dok se u Srbiji prebrojavaju nastradali i evidentira šteta nastala u, do sada nezapamćenim poplavama, Hašim Tači, nudi pomoć onih snaga koje srpski narod na Kosmetu pamti samo po zlu", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju da su Kosovske snage bezbednosti izrasle ispod šinjela zloglasne OVK i da asociraju na mnogobrojne zločine o kojima se ćuti, a koji će, kako se navodi, formiranjem Specijalnog međunarodnog suda za ratne zločine, konačno biti rasvetljeni.

"Nedopustivo je da, dok ceo civilizovani svet u ovom trenutku saoseća sa Srbijom i šalje nesebičnu pomoć, Hašim Tači koristi dane žalosti da preko medija, u predizborne svrhe, promoviše takozvanu Vojsku Kosova", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track