Senić: Pripreme za poglavlje 32 do 20. juna
Foto: Aleksandar Senic.

Formirana radna grupa

Senić: Pripreme za poglavlje 32 do 20. juna

Politika -
Vlada Srbije posle tog roka će moći da usvoji pregovaračku platformu za poglavlje 32 i time se, što se Srbije tiče, stiču uslovi za otvaranje pregovora po poglavljima, navodi poslanik Nove demokratske stranke

BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Aleksandar Senić rekao je danas da će parlament celokupnu proceduru za otvaranje poglavlja 32 u pregovorima o članstvu Srbije u EU, koje se odnosi na finansijsku kontrolu, završiti do 20. juna.

To znači da će Vlada Srbije posle tog roka moći da usvoji pregovaračku platformu za poglavlje 32 i time se, što se Srbije tiče, stiču uslovi za otvaranje pregovora po poglavljima, kazao je je agenciji Beta Senić koji je poslanik Nove demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, Skupština Srbije i Odbor za evropske integracije će ispuniti sve preduslove za otvaranje poglavlja 32. Odbor za evropske integracije danas je na sednici formirao radnu grupu koja treba da utvrdi kako će se na tom skupštinskom telu razmatrati pregovaračke pozicije Srbije.

Za predsedavajućeg te grupe izabaran je Laslo Varga iz Saveza vojvođanskih Mađara koji je i zamenik predsednika Odbora za evropske integracije. Za članove radne grupe izabrani su Gordana Čomić iz Demokratske stranke, Branko Ružić iz Socijalističke partije Srbije, poslanici Srpske napredne stranke Dragan Šormaz, Dušica Stojković i Ljubiša Stojmirović, kao i Vesna Paunović iz PUPS-a.

Ta radna grupa ima rok da do 3. juna sačini predlog odluke kojom se uređuje postupak razmatranja predloga pregovaračke pozicije na sednici Odbora za evropske integracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track