PROGOVORIO TAJKUN: Sudiji sam uredio dvorište da mi ubrza spor

Izgubio strpljenje

PROGOVORIO TAJKUN: Sudiji sam uredio dvorište da mi ubrza spor

Društvo -
Božilović je 13. marta podneo krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Kruševcu u kojoj je naveo da je sudija od njega tražio da mu sredi dvorište, što je i učinio i iz sudijinog dvorišta izbacio pet kamiona šuta i cigle.

KRUŠEVAC - Vlasnik građevinske firme "Vlasinac Igda" Miomir Božilović izjavo je danas da je sudija Osnovnog suda u Kruševcu tražio da mu uredi dvorište kako bi ubrzao rešavanje spora u kojem je Božilović bio jedna od stranaka.

Božilović je novinarima u Kruševcu rekao da je sudija N.B. sudio u sporu koji se vodi u vezi sa 30 kvadratnih metara u zgradi koju je gradila Božilovićeva građevinska firma, a zbog kojeg on ne može da prodaje stanove i blokirano mu je oko 180.000 evra.

O situaciji u kojoj se Božilović našao kruševačka javnost je obaveštena lecima deljenim u centru grada. Božilović je 13. marta podneo krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Kruševcu u kojoj je naveo da je sudija od njega tražio da mu sredi dvorište, što je i učinio i iz sudijinog dvorišta izbacio pet kamiona šuta i cigle.

Božilović je dodao da u razgovoru nije bilo reči o plaćanju tog posla i da nije ni nameravao uzme novac jer mu je cilj bio da se što pre okonča postupak zbog kojeg je njegov novac zarobljen. Božilović, čija firma je pre nekoliko meseci sredila pet javnih česama, tvrdi i da je sudiji dao "150 ili 200 evra" za kamen koji je izvezao iz njegovog dvorišta.

"Ne znam koliko sam mu tačno novca dao, bio sam šokiran kada mi je rekao da treba da mu platim za taj kamen, uz komentar da će mi možda trebati za neku česmu", kazao je Božilović.

Da podnese krivičnu prijavu, kako je naveo, odlučio se nakon što se 12. marta sudija, nakon osam meseci vođenja spora, oglasio nenadležnim. Božilović se obratio i Viskom savetu sudstva pred kojim bi sutra trebalo da se pojavi.

Sudija N.B. je novinare uputio na portparola ili predsednika suda, uz podsećanje da po zakonu ne sme da daje izjave medijima. U odgovorima Osnovnog suda navedeno je da je Božilović uputio nekoliko podnesaka tom sudu sa fotokopijama više akata ali da zvanična akta državnih organa koja bi se odnosila na podnošenje krivičnih i disciplinskih prijava i postupanje po njima taj sud nije dobio.

Navedeno je i da sudija N.B. redovno vrši svoju sudijsku funkciju, a da prema odluci Višeg suda u Kruševcu u navedenom predmetu od 26. maja postupa drugi sudija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track