Tadić: Nisam se dogovorio o savezu sa Pajtićem
Foto: Zorana Jevtić

Razgovarali predsednici NDS i DS

Tadić: Nisam se dogovorio o savezu sa Pajtićem

Politika -
On je ocenio i da bi DS trebalo prvo da se konsoliduje unutar sebe pre nego što izađe sa idejom da konsoliduje opoziciju

BEOGRAD - Lider NDS Boris Tadić rekao je da je razgovarao sa novoizabranim predsednikom DS Bojanom Pajtićem, ali da na tom sastanku nije dogovorena saradnja sa DS niti da ima mesta bilo kakvoj mistifikaciji tog susreta.

"Što se tiče eventualne saradnje sa DS potrebno je da vidimo da li će oni i pod novim rukovodstvom nastaviti politiku naglih zaokreta u stavovima spram političkih i finansisjkih intetresa njenih čelnika ili će jasno postaviti politiku stranke i dosledno je se držati", rekao je Tadić.

On je dodao da treba videti koji su stavovi DS o centralnim pitanjima, na koji način će se obračunati sa korupcijom u vlastitim redovima i da li će menjati kadrovska rešenja.

"Da nismo mislili da su te promene potrebne ne bismo ni napuštali DS", istakao je Tadić.

On je ocenio i da bi DS trebalo prvo da se konsoliduje unutar sebe pre nego što izađe sa idejom da konsoliduje opoziciju.

"Naši razgovori o eventualnoj saradnji u budućnosti zavise od toga koliko i na koji način će promena rukovodstva DS uticati na promenu njene politike i načina funkcionisanja", precizirao je Tadić koji je dodao i da je sa Pajtićem razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i da o tome redovno razgovara i sa liderima drugih i opozicionih i vladajućih stranaka.

Pajtić nije želeo da potvrdi da je razgovarao sa Tadićem, ali nije isključio mogućnost zajedničkog opozicionog delovanja.

"Želimo da na platformi borbe za Srbiju kao pravnu, demokratsku i socijalno odgovornu državu okupimo što širi blok nama srodnih stranaka, udruženja i javnih ličnosti. U takvoj saradnji je i NDS dobrodošao", rekao je Pajtić.

Pajtić i Tadić sastali su se u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track