CIK: Srpska osvojila 4,18, a DPK 30,72 odsto glasova

Preliminarni rezultati izbora na KiM

CIK: Srpska osvojila 4,18, a DPK 30,72 odsto glasova

Politika -
"Srpska" lista osvojila je 4,18 odsto glasova i time je sedma politička stranka, iza Alijanse za novo Kosovo koje je osvojila 4,65 odsto glasova

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija (CIK) Kosova objavila je večeras preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, bez glasova raseljenih, prema kojima je Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija izbornu pobedu, dok je "Srpska" lista dobila 4,18 posto.

Na osnovu 99,62 odsto prebrojanih glasova, što ne uključuje uslovne i glasove putem pošte, DPK je osvojila 30,72 odsto glasova.

Na drugom mestu je Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe sa 25,72 odsto, a treći ekstremističko-nacionalističko Samoopredeljenje sa 13,51 posto.

Alijansa za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja osvojio je 9,58 odsto glasova, a u skupštinu Kosova ulazi još Incijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja i Jakupa Krasnjićija sa 5,24 osvojenih glasova.

"Srpska" lista osvojila je 4,18 odsto glasova i time je sedma politička stranka, iza Alijanse za novo Kosovo koje je osvojila 4,65 odsto glasova.

Ostale partije koje su se kandidovale osvojile su oko jedan ili manje od jedan odsto glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track