Marko Đurić: O raspodeli mandata u Briselu
Foto: Nebojša Mandić

Posle izbora na KiM

Marko Đurić: O raspodeli mandata u Briselu

Politika -
Za nas je ovo veoma značajna tema koja zadire u stepen političkih prava Srba i mi ćemo se odlučno boriti za to, naveo je šef

BEOGRAD - Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da raspodela mandata nakon parlamentarnih izbora na Kosovu još nije završena i da postoji sporenje oko interpretacije kako će se mandati raspodeliti o čemu bi trebalo da se razgovara u Briselu.

"Očekujemo da će se o ovoj temi razgovarati u Briselu. Za nas je ovo veoma značajna tema koja zadire u stepen političkih prava Srba i mi ćemo se odlučno boriti za to", naveo je Đurić.

Upitan na čiju podršku međunarodnih aktera u tom pogledu Srbija računa, Đurić je naveo da se razgovara sa najuticajnijim zemljama EU, a i šire. On je rekao i da 10 osvojenih mandata garantuje srpskoj zajednici na KiM da će igrati značajnu ulogu u pokrajinskom političkom životu gde će biti nezaobilazan politički faktor.

"To nam je važno da bismo štitili prava našeg naroda na KiM, ali i legitimna prava i interese srpske države", naveo je on.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track