LUKŠIĆ KOD VUČIĆA: Zahvalnost za pomoć poplavljenima
Foto: Tanjug

Šef CG diplomatije u Beogradu

LUKŠIĆ KOD VUČIĆA: Zahvalnost za pomoć poplavljenima

Politika -
Tema razgovora bila je unapređenje regionalne saradnje i jačanje poverenja među zemljama jugoistočne Evrope

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje, posebno u oblasti infrastrukturnih projekata.

Obostrano je ocenjeno, kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da ima prostora za unapređenje u oblasti ekonomske saradnje.

Predsednik srpske Vlade zahvalio se Vladi Crne Gore na pomoći prilikom nedavnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Tokom sastanka razgovarali su i o razmeni iskustava i uzajamnoj podršci u procesu evropskih integracija.

Postignut je dogovor da dve zemlje zajednički konkurišu za fondove Evropske unije, za izgradnju auto-puta koji će spajati Srbiju i Crnu Goru, i rekonstrukcije železničke pruge Beograd - Bar.

Tema razgovora bila je unapređenje regionalne saradnje i jačanje poverenja među zemljama Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Gojković i Luksić: Ojačati prijateljske odnose

Predsednica Skuštine Srbije Maja Gojković razgovarala Lukšićem, i istakla da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji od uspostavljanja samostalnosti.

„Naši odnosi su na izrazito visokom nivou, prijateljski, a svakako ima prostora da ih dodatno ojačamo“, rekla je Gojković. I potpredsednik Vlade Crne Gore je naglasio da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da su unapređeni u protekle dve godine, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Lukšić je naglasio da odnose treba produbiti putem konkretnih kanala saradnje na pragmatičan način i ocenio da parlamenti dve zemlje imaju poseban značaj u tom procesu.

Gojković se zahvalila na pomoći koju je Crna Gora pružila Srbiji u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju.„Pomoć Crne Gore bila je značajna i brza, a još važnije je to da je bila od srca“, rekla je Gojković i navela da su poplave koje su pogodile region pokazale potrebu za još većom saradnjom.

Ukazujući da je pred Srbijom rad na otklanjanju posledica poplava, predsednica Narodne skupštine je rekla da je uverena da, iako se Srbija u najvećoj meri mora osloniti na svoje snage, neće ostati sama na putu obnove.

Gojković i Lukšić su se složili da dve zemlje treba da nastave saradnju na svim poljima, posebno u oblastima ekonomije i evrointegracija, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track