Nikolić i Bratušek: Odnosi bolji nego ikad
Foto: Tanjug

Donatorska konferencija 16. jula

Nikolić i Bratušek: Odnosi bolji nego ikad

Politika -
Predsednik Nikolić još jednom je zahvalio Sloveniji na blagovremenoj pomoći koja je upućena našoj zemlji tokom katastrofalnih poplava prošlog meseca

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i slovenačka premijerka Alenka Bratušek, saglasili su se danas u Beogradu da su odnosi između Srbije i Slovenije bolji nego ikad.

Predsednik Nikolić još jednom je zahvalio Sloveniji na blagovremenoj pomoći koja je upućena našoj zemlji tokom katastrofalnih poplava prošlog meseca.

Nikolić je zahvalio Sloveniji i što se pridružila u organizaciji međunarodne donatorske konferencije za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini, navodeći da je Srbija ostvarila kontakte i sa državama koje nisu članice Evropske unije, kako bi donatorska konferencija obuhvatila što veći broj zemalja, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Premijerka Bratušek rekla je da će Slovenija, u saradnji sa Francuskom i Evropskom unijom, učestvovati u pripremi donatorske konferencije.

Donatorska konferencija će najverovatnije biti održana 16. jula.

Predsednik Nikolić i premijerka Bratušek saglasili su se da su odnosi između Srbije i Slovenije bolji nego ikad, a Nikolić je pozvao slovenačke kompanije da iskoriste prednosti poslovanja u Srbiji i povećaju obim investicija u našu privredu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja