SNS pozvala Pajtića da prestane sa kritikom vlasti

Saopštenje naprednjaka

SNS pozvala Pajtića da prestane sa kritikom vlasti

Politika -
Srpska napredna stranka nudi svaku vrstu pomoći Bojanu Pajtiću koji više ne može da kontroliše ni svoje izjave, ni svoje misli. Nudimo pomoć jer je Srbiji potrebna jaka opozicija, koja će na konstruktivan način vršiti nadzor nad svime što premijer i SNS kao najjača stranka rade, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Srpska napredna stranka pozvala je predsednika vojvođanske vlade i predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da prestane sa kritikom aktuelne vlasti, poručivši mu da će demokrate, ako tako nastave, izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana i nestati sa političke scene.

SNS je, reagujući na Pajtićeve kritike, pozvala Pajtića da ostavi ljude kojima je narod ukazao poverenje da rade svoj posao, istovremeno ga pozvavši da smanji odlaske u solarijum "koji očigledno utiče loše na njegovu moć rasuđivanja i zdravorazumskog ponašanja".

"Srpska napredna stranka nudi svaku vrstu pomoći Bojanu Pajtiću koji više ne može da kontroliše ni svoje izjave, ni svoje misli. Nudimo pomoć jer je Srbiji potrebna jaka opozicija, koja će na konstruktivan način vršiti nadzor nad svime što premijer i SNS kao najjača stranka rade. Ako ovako nastave, demokrate će uskoro izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana, i nestati sa političke scene", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci su dodali i da Pajtićevo kritikovanje Briselskog sporazuma predstavlja "vrhunac njegovog ludila".

"Kako lider najveće opozicione stranke, od skoro 20 poslanika, nije imao prilike da se bavi državnom politikom, savetujemo mu da pregleda izjave ozbiljnih državnika i sa istoka i sa zapada, pa da sam proceni da li je Srbija dobila ili izgubila postizanjem spomenutog sporazuma", ističe SNS, dodavši da, ukoliko mu to nije dovoljno pogleda rezultate martovskih republičkih izbora na teritoriji Kosova i Metohije i da sam zaključi šta građani Srbije misle o SNS i tom sporazumu, a šta misle o njemu i DS.U saopštenju se podseća i da su narkodileri, koje je Pajtić u svojoj kritici spominjao, najveće bogatstvo stekli i uložili upravo u Vojvodini, gde su, kako se navodi, pokupovali sve što je bilo na prodaju - od najplodnijih oranica, preko raznih ugostiteljskih i turističkih objekata, do luksuznih vila.

"Naravno, pre toga su morali da kupe i određene političare u Vojvodini, a kako je Pajtić poslednjih 14 godina veliki vladar u pokrajini, postoji velika verovatnoća da neke od kupljenih političara Pajtić i poznaje", zaključuje se u saopštenju SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja