SRS: Šeselj se jasno izjasnio o svojim uslovima za puštanje

Haški tribunal

SRS: Šeselj se jasno izjasnio o svojim uslovima za puštanje

Politika -
Lider radikala se već izjasnio pod kojim bi uslovima prihvatio eventualno puštanje na privremenu slobodu, saopštila SRS

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka saopštila je da se njen lider Vojislav Šešelj već izjasnio pod kojim bi uslovima prihvatio eventualno puštanje na privremenu slobodu, te da postupanje vlasti u Srbiji suprotno njegovim željama "predstavljalo direktan obračun s njim".

Radikali u saopštenju podsećaju da je pretresno veće Haškog tribunala nalogom zatražilo od Vlada Srbije i Holandije da daju određene garancije za puštanje na privremenu slobodu predsednika SRS, koji kako navode, upozorava vlast u Beogradu da se "ne igraju glavom i da ne daju nikakve garancije protiv njegove volje".

Ako bi, kako navode, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić postupio po nalogu pretresnog veća, "onda bi sa njima učestvovali u zaveri protiv Šešelja". SRS zato upozorava da je "ova igra Haškog tribunala" oko privremenog puštanja na slobodu predsednika srpskih radikala još jedan dokaz da je veće moralo doneti odluku o obustavljanju postupka i trajnog puštanja na slobodu Šešelja, "jer bi jedino takvo rešenje imalo smisla posle 12 godina protivpravnog pritvora u Haškom tribunalu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track