Najnovije vesti

Dačić: Poseta pape je u interesu Srbije!
Foto: Tanjug

Palata Srbija

Dačić: Poseta pape je u interesu Srbije!

Politika
Sa aspekta države Srbije, u interesu je da papa Franja, koji je na čelu države Vatikan, poseti Srbiju, a ne mogu da govorim o odnosu među crkvama, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio danas u Beogradu da je u interesu države Srbije da papa Franja, koji je na čelu države Vatikan, poseti Srbiju.

"Sa aspekta države Srbije, u interesu je da papa Franja, koji je na čelu države Vatikan, poseti Srbiju, a ne mogu da govorim o odnosu među crkvama", rekao je Dačić nakon susreta sa sekretarom Vatikana za odnose s državama, nadbiskupom Dominikom Mambertijem.

Dačić je rekao da Srbija politički želi da se s Vatikanom što bolje razume u pitanjima od zajedničkog interesa i da može sa Vatikanom da razgovara i o najneprijatnijim pitanjima u uzajamnim odnosima.

On je ukazao da postoji različiti pogledi na hrvatskog kardinala, zagrebačkog nadbiskupa u Drugom svetskom ratu (Alojzija) Stepinca i dodao da "to pitanje unosi šum u naše odnose".

Dačić je zahvalio na principijelnoj podršci Vatikana u vezi sa članstvom Srbije u Evropskoj uniji i u vezi s pitanjem Kosova, dodavši da Vatikan nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Dačić i nadbiskup Mamberti danas su u Palati Srbija potpisali međudržavni sporazum u oblasti visokog obrazovanja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...