ČLAN SAVETA SLOVAKA: Politika piše neistine!
Foto: KURIR

Ogorčeni

ČLAN SAVETA SLOVAKA: Politika piše neistine!

Politika -
Predstavnik apolitičnih članova Nacionalnog saveta Slovaka negirao je navode objavljene u listu Politika i dodao da je reč o "neistinama, nepotpunim i netačnim izjavama" Ane Tomanove- Makanove, predsednice Nacionalnog saveta Slovaka u Srbiji

BEOGRAD - Jan Paul, član Nacionalnog saveta Slovaka, negirao je navode objavljene u listu Politika i dodao da je reč o "neistinama, nepotpunim i netačnim izjavama Ane Tomanove- Makanove, predsednice Nacionalnog saveta Slovaka u Srbiji, poslanika DS u pokrajinskoj skupštini i potpredsednice Skupštine AP Vojvodine u intervjuu na temu "Stranke ne finansiraju izbore za nacionalne savete".- Demokratska stranka je u zadnjih tri godine iz budžeta prihodovala preko 1,1 miliardu dinara, plus donacije i članarine, što je navedeno ja Zvaničnom Finansijskom izveštaju koji je objavljen na sajtu DS i na sajtu APR-a tako da je Demokratska stranka raspolagala uplaćenim sredstvima. Kako može g. Tomanova - Makanova sa sigurnošću da tvrdi da stranke na vlasti uopšte ne finansiraju izborne aktivnosti ? Ko to kontroliše? Odakle gospođi Makanovoj i članovima njene liste sredstva za na stotine hiljada flajera i drugih izbornih materijala, za zakup više desetina Bilborda koje je prilikom zadnjih izbora 2010. godine zakupila... Nije valjda koristila sredstva iz budžeta Nacionalnog saveta i naplaćivala putne troškove iz budžeta AP Vojvodine za predizborne aktivnosti? Gospođa Makanova nije odgovorila kako je finansirala i kako planira da finansira izborne aktivnosti njene liste, ali je izjavom "kako bi se izborne aktivnosti mogle legalno sprovoditi" sama je priznala da je finansiranje izbornih aktivnosti dosad bilo nelegalan - navodi Jan Paul.

Nacionalni savet Slovaka broji 29 članova od njih su 18 sa liste Ane Tomanove - Makanove, a od tih 18 su sa sigurnošću svi članovi DS "inače ne bi bili na funkcijama o kojim odlučuje DS ili visoki funkcioneri DS", navodi Paul. i dodaje da Nacionalni saveti treba da budu apolitička institucije koja treba da zastupaju interese svih pripadnika nacionalnih zajednica a ne interese jedne političke stranke.

- Iz svega ovoga, tražimo da se obezbede isti uslovi za sve liste na izborima za savete nacionalnih zajednica i obezbedi finansiranje i kontrola finansiranja lista koje imaju na listi članove političkih stranaka i raspolažu sa stotinama miliona dinara - zaključuje Paul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track