Tadić: Biće teško, ali naš plan je životan i ljudski

Izbori

Tadić: Biće teško, ali naš plan je životan i ljudski

Politika -
Uveren sam da ćemo dostići neslućene visine i da će i posao i investicije i sigurnost biti na dohvat ruke, poručio lider demokrata
1 / 7

RESAVICA - Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da ne može građanima da obeća trenutnu blagodet, ali da može da se obaveže da će u roku od godinu dana Srbija ponovo krenuti snažno napred.

"Naš plan je jednostavan, životan i ljudski. Ako taj plan podržite 6. maja, nastavićemo dalje. Biće teškoća, ali nećemo stati", rekao je Tadić na konvenciji liste Izbor za bolji život u Resavici, kod Aleksinca.

"Ako taj plan podržite, Srbija će koračati ka EU. Ako ga podržite, uveren sam da ćemo dostići neslućene visine i da će i posao i investicije i sigurnost biti na dohvat ruke. To je naš plan, opredeljenje i veruju", rekao je Tadić.

On je obasnio da će u mesecima posle izbora biti neophodno povući teške mere, uključujući smanjenje javne potrošnje, kako bi Srbija ponovo snažno "stala na noge".

Svima koji za te mere neće imati razumevanja nastojaću da ih objasnim u socijalnom dijalogu, rekao je lider DS.

Kao najprioritetnije ciljeve liste "Izbor za bolji život" Tadić je naveo obezbeđivanje makroekonomske stabilnosti, podršku malim i srednjim preduzećima, investicije u infrastrukturu, energetiku i rudarstvo, sprečavanje odliva mozgova i pospešivanje nataliteta.

"Peuzeli smo mnoge teške odluke, preduzimaćemo ih i u budućnosti. Stali smo, uprkos napadima, pred ljude gledajući ih u oči. Moramo da nastavimo ovim putem, jer je on najizvesniji i najsigurniji, jer jedini podiže kredibilitet Srbije, i jedini garantuje da Srbija postane ključni činilac na ovim prostorima", rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track