JEŠIĆ PROZIVA PAJTIĆA: Treba mu sve vreme ovog sveta da kaže šta misli
Foto: Marina Lopičić

Posle protesta protiv azilanata

JEŠIĆ PROZIVA PAJTIĆA: Treba mu sve vreme ovog sveta da kaže šta misli

Politika -
Potpredsednik DS kaže da sa ljudima koji su za proterivanje azilanata ne može više da sedik i priča, a lideru stranke zamera što ne reaguje

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić traži da funkcioneri stranke koji su učestvovali na protestu povodom izgradnje Centra za azilante u Maloj Vrbici budu smenjeni sa svih javnih funkcija.

Ješić je rekao da Pajtiću za odluke treba sve vreme ovog sveta.

"Ja sa tim ljudima više ne mogu da sedim i pričam o bilo kakvim drugim političkim temama, ako se oni javno zalažu da se azilanti ne smeste u jedan grad i da se proteraju, kao i da se raspisuje referendum o tome da li treba da budu tu", rekao je Ješić i dodao da će tražiću da budu razrešeni sa javnih funkcija.

Prema oceni Ješića, sve što se radilo i rečnik koji je korišćen na tom skupu podsećalo na “Nemačku tridesetih godina”. Ješić je rekao da bi lider demokrata Bojan Pajtić trebalo da reaguje na ovu situaciju, i da ga to što se trenutno nalazi u Briselu ne amnestira od odgovornosti.

"Njegov problem (Pajtićev) je što mu treba sve vreme ovog sveta da donese odluku i da kaže šta misli. On kao predsednik stranke mora da reaguje", rekao je Ješić.

Funkcioneri DS koji su 6. oktobra prisustvovali protestu su Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar i generalni sekretar DS, Radoslav Milojičić Kena, predsednik opštine Smederevska Palanka i zamenik predsednika IO DS i Dejan Čokić (predsednik opštine Mladenovac. Pajtić je juče rekao, da se DS ogradila od ovog događaja, da su funkcioneri stranke pogrešili što su mu prisustvovali, kao i da će se na stranačkim organima analizirati šta se dogodilo.

(Fonet/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track