Popović: Koštuničin odlazak očekivan
Foto: Fonet

Bivši funkcioner DSS

Popović: Koštuničin odlazak očekivan

Politika -
Poznajući Koštunicu kao principijelnog coveka i ozbiljnog političara, za mene je ovaj njegov korak bio očekivan, kaže osnivač SNP

BEOGRAD - Osnivač Srpske narodne partije (SNP), dugogodišnji funkcioner DSS Nenad Popović izjavio je danas da je izlazak doskorašnjeg lidera DSS Vojislava Koštunice iz stranke za njega očekivan korak.

"Poznajući Koštunicu kao principijelnog coveka i ozbiljnog političara, za mene je ovaj njegov korak bio očekivan. Sa dolaskom Sande Rašković Ivić i njenih saradnika na čelo DSS postalo je jasno da se ta stranka praktično odriče izvornih principa koje je utemeljio Koštunica", naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, logično je da Koštunica u toj situaciji nije pristao da svojim imenom daje kredibilitet tom novom DSS.

"Sada ostaje da vidimo kako će se profilisati novi DSS, kakav će biti njen program, i ko će biti ti novi ljudi koji će ideološki trasirati njen put. Za mene lično je bila velika čast da dugi niz godina budem potpredsednik Vojislavu Koštunici" rekao je Popović.

Popović je nedavno osnovao SNP, a Koštunica, koji se povukao sa mesta lidera stranke posle izbornog neuspeha u martu ove godine, je danas saopštio da napušta DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track