DRECUN: Sve je spremno za vojnu paradu!
Foto: Dado Djilas

Organizovano na najvišem nivou

DRECUN: Sve je spremno za vojnu paradu!

Politika -
Drecun je rekao da je parada izuzetno dobro organizovana, ali da, kako je dodao, komentarišući kišu koja trenutno pada u Beogradu, na žalost, nismo mogli još da organizujemo vreme On je poručio da je bitno na paradu doći na vreme i poštovati propise i protokol

BEOGRAD - Sve je spremno za vojnu paradu koja će biti održana danas u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, izjavio je Milovan Drecun iz organizacionog odbora te manifestacije.

Drecun je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je parada izuzetno dobro organizovana, ali da, kako je dodao, komentarišući kišu koja trenutno pada u Beogradu, "na žalost, nismo mogli još da organizujemo vreme".

On je podsetio da je najavljeno učešće padobranaca, avijacije i rečne flotile i dodao da očekuje dolazak velikog broja ljudi, čime će biti dostojno obeležena godišnjica oslobođenja Beograda.

Drecun je istakao da je to podsećanje na žrtve fašizma i ljude koji su učestvovali u slamanju fašističke ideologije sa porukom da se to nikada ne ponovi.

On je poručio da je bitno na paradu doći na vreme i poštovati propise i protokol, da će bezbednost biti na najvišem nivou i da ne očekuje incidente.

Drecun je, povodom dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, ukazao na naglo zaoštravanja odnosa između Moskve i Vašingtona i da Srbija ne bi smela da bude uvučena u geopolitičke obračune velikih sila.

On je dodao da EU očekuje od zemalja u regionu da se revitalizuje železnica, da se osposobi za brzine veće od 160 kilometara na čas i da bi Srbija trebalo što pre da prione na taj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track