KRAGUJEVAC: Odbornik DS isključen iz stranke zbog učešća u glasanju
Foto: Printscreen

Prekršio dogovor

KRAGUJEVAC: Odbornik DS isključen iz stranke zbog učešća u glasanju

Politika -
Predsednik kragujevačkih demokrata Dušđan Obradović je precizirao da statut DS predviđa isključivanje iz stranke, ukoliko se ne posluša dogovor odborničke grupe

KRAGUJEVAC - Odbornik DS u Kragujevcu Slađan Rakić isključen je iz stranke jer je učestvovao u glasanju na sednici gradske Skupštine, na kojoj je došlo do promene vlasti, izjavio je danas predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović.

"Odbornička grupa DS je odlučila da ne učestvuje u glasanju, a jedan odbornik je to prekršio i bio deo nove većine. Da li je za nju glasao ili ne, to nije naša stvar, on je prekršio dogovor", rekao je Obradović na stranačkoj konferenciji za novinare i naveo da je reč o odborniku Slađanu Rakiću.

Obradović je precizirao da statut DS predviđa isključivanje iz stranke, ukoliko se ne posluša dogovor odborničke grupe. Rakić je u telefonskoj izjavi Tanjugu nije želeo da komentariše odluku DS, rekavši da nema saznanja o isključenju iz stranke, kao i da je o tome čuo danas od novinara.

Na jučerašnjoj sednici kragujevačke Skupštine formirana je nova skupštinska većina, predvođena Srpskom naprednom strankom, a odbornici su tokom zasedanja koje je trajalo oko 11 sati, za novog gradonačelnika izabrali Radomira Nikolića, umesto Veroljuba Stevanovića koji je tu funkciju obavljao 14 godina, od kojih 10 za redom.

Za novog predsednika Skupštine izabran je Milan Urošević, umesto Saše Milenića, a izabrano je i 11 članova gradskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track