OPSOVALA NA ALBANSKOM: Ambasadorka SAD u Prištini kosovskim funkcionerima rekla šta stvarno misli
Foto: Twitter

Ljuta kao ris i usred govora

OPSOVALA NA ALBANSKOM: Ambasadorka SAD u Prištini kosovskim funkcionerima rekla šta stvarno misli

Politika -
Obraćajući se učesnicima konferencije NVO, kosovske funkcionere pozvala da "ne u.eru posao"

PRIŠTINA - Američka ambasadorka u Prištini Trejsi En Džejkobson danas je, ljuta zbog odugovlačenja konstituisanja institucija Kosova, na jednom skupu u Prištini pozvala kosovske lidere da "ne u.eru posao".

Tokom govora na konferenciji NVO Fol američka ambasadorka se direktno obratila kosovskim liderima koji već pet meseci ne uspevaju da konstituisu institucije nakon vanrednih parlamentarnih izbora 8. juna. "Nemojte usrati posao", rekla im je Džejkobson na albanskom jeziku.

"U tradiciji im je da budu korumpirani"Tokom današnjeg govora na konferenciji trejsi En Džejkobson je bila izuzetno kritična i izjavila da je u tradiciji kosovskih lidera da budu korumpirani i pritom kao primere navela lidera DSK Isu Mustafu i Incijative za Kosovo Fatmira Ljimaja. Ocenila je da je poziv nekih političkih stranaka na proteste pogrešan potez.

Pojedini lideri pokreta Samoopredeljenje su ranije pozvali na proteste kako bi se srušila vlada premijera Hašima Tačija, dok lider AZBK Ramuš Haradinaj nije isključio mogućnost da protesti budu rešenje za izlazak iz sadašnje situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track