DRECUN TRAŽI ZAŠTITU OD VLADE I SKUPŠTINE: Izložen sam brutalnim pretnjama Tužilaštva
Foto: Fonet

Žali se na pritiske

DRECUN TRAŽI ZAŠTITU OD VLADE I SKUPŠTINE: Izložen sam brutalnim pretnjama Tužilaštva

Politika -
Pokazao papire za koje tvrdi da su pisma Tužilaštva upućena stranim ambasadorima, u kojima se, između ostalog, govori i o njemu lično.To je napad na Narodnu skupštinu, to je sumrak parlamentarizma, ocenio je poslanik SNS

BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun rekao je danas da je "izložen burtalnim pritiscima i pretnjama" Tužilaštva za ratne zločine i upitao šta će tim povodom da preduzmu Vlada Srbije i predsednica Skupštine, Maja Gojković.

Drecun je u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja rekao da je izložen "staljinističkim optužbama" i zastrašivanju od trenutka kada je od ministra pravde Nikole Selakovića zatražio odgovor da li je zamenik tužioca za ratne zločine Burno Vekarić propisno izabran na tu funkciju. Drecun je pokazao papire za koje tvrdi da su pisma Tužilaštva upućena stranim ambasadorima, u kojima se, između ostalog, govori i o njemu lično.

"To je napad na Narodnu skupštinu, to je sumrak parlamentarizma", ocenio je Drecun i dodao da je mandate dobio od građana, a ne od ambasadora.Po njegovim rečima, iz Tužilaštva mu prete predistražnim postupkom, iako ima poslanički mandat. On je upitao od kojih organa Tužilaštvo dobija saglasnost da stranim ambasadorima dostavlja izveštaje, i da li uopšte znaju za te kontakte."Čije je Tužilaštvo za ratne zločine - srpsko ili američko i šta će Vlada Srbije i predsednica parlamenta da urade da mi omoguće da obavljam svoj poslanički mandat?", pitao je Drecun.

Predsednica Skupštine Maja Gojković zatražila je od Drecuna da joj pošalje sva dokumenta o tome i poručila da će mu odgovoriti u roku od 15 dana. Danas su poslanici postavljali pitanja i o tome koliko je neasfaltiranih puteva u Srbiji, o zagađenju u Pančevu, o tome šta će Ministarstvo zdravlja i policija uraditi sa sve više nadrilekara."Moramo da budemo stroži, da zabranimo njihovo reklamiranje u medijima, jer ih iz dana u dan ima sve više i sve više uzimaju maha", rekao je o nadrilekarima poslanik DS Dušan Milisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track