Radojević: Teška godina za nama, sledi još teža
Foto: Marina Lopičić

Poverenik SNS u Čačku

Radojević: Teška godina za nama, sledi još teža

Politika -
Prethodni režim zadužio je zemlju toliko da vlada nije imala drugi izbor nego da sprovede štednju na svim nivoima. Nije tačno da su plate smanjene, već su potrošene u razdoblju u kome se prethodna vlast zaduživala skupim kreditima, a novac od privatizacije nije ulagan u razvoj, već je završio u džepovima pojedinaca, rekao je on

ČAČAK - Svedoci smo da je za nama teška godina, ali ni ova koja je tek otpočela neće biti laka, ocenio je danas na konferenciji za novinareje poverenik SNS u Čačku Aleksandar Radojević.

"Prethodni režim zadužio je zemlju toliko da vlada nije imala drugi izbor nego da sprovede štednju na svim nivoima. Nije tačno da su plate smanjene, već su potrošene u razdoblju u kome se prethodna vlast zaduživala skupim kreditima, a novac od privatizacije nije ulagan u razvoj, već je završio u džepovima pojedinaca", rekao je Radojević.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i stanje u našoj industrijskoj zoni, u kojoj radi svega nekoliko preduzeća, a Srbija ove godine mora da vrati 1,3 milijarde evra samo kamata na kredite prethodnog režima.Radojević je naveo da se Vlada trudi da sprovodi pravedne reforme, kojih će biti pošteđeni najsiromašniji, jer su oni tešku ekonomsku situaciju već višestruko platili.Na konferenciji za novinare poverenik je predstavio novog pomoćnika gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj (LER) i zaštitu životne sredine u čačanskoj Gradskoj upravi, Dragana Nikolića.

Radojević je rekao da je novi funkcioner po struci biolog, koji je već radio u gradskoj upravi, zbog čega se ovo ne može nazvati novim zaposlenjem.Novi pomoćnik gradonačelnika se zahvalio na ukazanom poverenju i najavio da će raditi na uštedama na javnoj rasveti, koja u velikoj meri opterećuje gradski budžet, kao i da će veliki napori biti usmereni na smanjenje zagađenja i nivoa buke.

"Obratićemo pažnju na probleme građana, naročito u mesnim zajednicama, posvetićemo se razvoju Ovčarsko-kablarske klisure, koja je naše veliko blago i nalazi se na mapi Evrope, a Uprava za LER učinila je mnogo na dodeli subvencija u poljoprivredi i stočarstvu. Radićemo i na udruživanju građana radi zajedničkog nastupa na tržištu", kazao je Nikolić.

On se osvrnuo i na izgradnju azila za nezbrinute životinje, rekavši da su urađeni temelji objekta, za šta je utrošeno 5,6 miliona dinara i da je ove godine u budžetu planirano 25 miliona za te namene. Time će, ističe on, biti omogućen rad prihvatilišta, u kojem ćhe zaposlenje naći 7-8 ljudi.

Radojević je takođe predstavio kandidata za direktora čačanske bolnice dr Prvoslava Savića, patologa zaposlenog u ovoj ustanovi, ističući da je reč o izuzetnom profesionalcu koji, kako je dodao, nije član SNS niti mu je poznato da li je pripadao bilo kojoj drugoj stranci.Šef odborničke grupe u Skupštini grada Čačka Nada Simović izjavila je da su odbornici ove stranke, njih 14, uspeli da pomere stvari na bolje učestvujući u radu lokalnog parlamenta i kreiranju novog budžeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja