ZAŠTIĆEN: Bajatović krije za šta plaća Bečića!
Foto: Dado Djilas

Posao naprednjaka u „Srbijagasu“ državna tajna

ZAŠTIĆEN: Bajatović krije za šta plaća Bečića!

Politika -
Za koje tačno poslove poslanik SNS prima 130.000 mesečno i kad je poslednji put svratio u firmu u tom JP - odbili da odgovore

BEOGRAD - Igor Bečić, poslanik SNS, dobija od „Srbijagasa“ 130.000 dinara mesečno, a šta tačno tamo radi, koliko često svraća i u vezi s kojim projektima je savetovao direktora Dušana Bajatovića prava je misterija, jer se ti podaci čuvaju kao najstroža državna tajna! Na ta potpuno logična pitanja iz „Srbijagasa“ nisu odgovorili ni posle mesec i po, čak ni posle zahteva poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.Kurir je, naime, još 24. januara zatražio od „Srbijagasa“ odgovore na pitanja za šta je konkretno zadužen Bečić, koliko je puta došao u preduzeće u poslednjih šest meseci, da li ima pravo na službeni automobil i koliko sati dnevno, na kojim projektima je konkretno radio i šta je savetovao direktora, ali odgovore ni posle mesec i po nismo dobili. A nije ih dobio ni poverenik Šabić, kako su rekli za Kurir u njegovom kabinetu. Šabić će, kako su nam kazali, izreći kaznu „Srbijagasu“ jer je to preduzeće odbilo da postupi po zakonu. Inače, zaprećena kazna za one koji se ogreše o zakon je od 20.000 do 180.000 dinara.

Rođak sa selaBečić, kako saznajemo, ima na raspolaganju i službenu „škodu superb“, kojom dolazi i na sednice Skupštine, iako na to nema pravo, kako i sam tvrdi.- Škoda je vlasništvo „Srbijagasa“ i zadužena je na ime Igora Bečića. Ona mu je na raspolaganju 24 sata - kaže naš izvor iz tog javnog preduzeća.Bečić, ipak, to nikako ne priznaje. Tvrdi da je „škoda“ vlasništvo njegovog brata, a da ga povremeno vozi vozač.- Kad sam mnogo umoran, vozi me jedan momak iz sela moje majke u Crnoj Gori. On nema posao i povremeno ga angažujem - kaže Bečić, ne želeći da otkrije koliko plaća „povremenog vozača“.Na konstataciju Kurira da je viđan u automobilu „Srbijagasa“ „škoda superb“ novosadskih registarskih tablica (broj poznat redakciji), Bečić se vadio da mu je „registracija nepoznata“, te da ne može da se seti.

Zovite me malo sutra- Ako ste me videli i imate sliku, objavite. Tri puta sam koristio službeni auto - jednom „škodu“, jednom „audi“ i jednom, valjda, Duletov (Dušana Bajatovića, direktora „Srbijagasa“, prim. aut.) auto. Nemam pravo na službeni automobil - rekao je on.A na pitanja o svom „radu“ u „Srbijagasu“ Bečić nije ni odgovorio. Samo na pomen magične reči „Srbijagas“ požalio se da „ništa ne čuje“, te poručio da ga zovemo kasnije. Pozvali smo ga kasnije, ali se do zaključenja ovog izdanja nije javljao na telefon.

PrekardašioBESPLATAN PARKING I ZA ŽENUPoslanik SNS Igor Bečić dobio je od parlamenta i nalepnicu za besplatno parkiranje, s kojom može da ostavi auto za džabe u svakoj javnoj garaži, ali i ispred Doma Narodne skupštine. Međutim, kako nam je i sam rekao, to ne koristi on, već njegova supruga.To je „golf“ moje supruge, pošto ja nemam auto, pa njime povremeno dolazim - kaže Bečić.Na ova pitanja u „Srbijagasu“ nisu hteli da odgovore- Za šta je konkretno zadužen Bečić, odnosno u kojoj oblasti savetuje direktora?- Koliko je puta Bečić došao u „Srbijagas“ u poslednjih šest meseci?- Da li on ima pravo da koristi službeni automobil i koliko mu je na raspolaganju (da li samo tokom radnog vremena ili 24 sata)?- Na kojim je konkretno projektima Bečić radio u poslednjih šest meseci?- Šta je tačno savetovao direktora Bajatovića i u vezi s kojim poslovima ili odlukama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja