Saša Mirković: Lopovi došli, lopovi otišli
Foto: Nebojša Mandić

Predsednik Skupštine Zaječara o skupu opozicije

Saša Mirković: Lopovi došli, lopovi otišli

Srbija -
Pajtić i Ničić su, kaže, organizovali miting baš u ovom gradu jer u Vojvodini narod zna da lider DS nije ništa uradio za njih

BEOGRAD - Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, poručio je juče uoči mitinga opozicije u ovom gradu Bojanu Pajtiću, lideru DS, i Bošku Ničiću, predsedniku pokreta Živim za Krajinu, da održe svoj šou, ali da ne razbijaju Zaječar, te da će lopovima zahvaliti na svemu što rade i poslati ih nazad.Kako je rekao, Pajtić i Ničić su skup organizovali baš u Zaječaru jer u Novom Sadu dobro znaju ko je lider DS i šta je uradio za Vojvodinu.- Lopovima ćemo zahvaliti na svemu što rade i poslati ih nazad. Neka idu u svoje gradove, u Vojvodinu, u Novi Sad. Zaječar je u poslednja tri meseca okupiran protestima pod vođstvom Boška Ničića. Upravo on nije našao za shodno da dođe da preuzme svoj mandat u Skupštini grada. Meni je jasno zašto to nije uradio. Morao bi da odgovori na mnoga pitanja koja su bila nedorečena - recimo, gde je otišlo 500 miliona kredita? - kazao je Saša Mirković, objasnivši da je taj novac otišao na ženski rukometni klub:- Zašto nisu završeni objekti čija je izgradnja započeta za vreme njegove vladavine?Mirković je još dodao da svi, uključujući i Pajtića i Ničića, kao i one koji su došli da ih podrže, znaju da u gradu na Timoku neće biti izbora još dve godine jer je vlast stabilna.Bojan Pajtić je pak istakao da opozicija više nema pravo da ćuti.- Srbija se budi. Biće nas sve više. Kad se jednom Srbija probudi, to više ne staje. Hoćemo pristojnu, slobodnu i demokratsku državu. Živela slobodna Srbija, dole Vučić! - rekao je lider DS, istakavši da se Srbija mnogo više zadužuje nego u vreme vlasti DS, da obrazovani ljudi sve više napuštaju našu državu, te da se građani stide predsednika koji ne razlikuje telefonski imenik od društvenih mreža.Na glavnom trgu u Zaječaru sinoć je na mitingu opozicije bilo oko 800 ljudi, a prema Mirkovićevim rečima, većina njih i nije bila iz Zaječara. Naime, on tvrdi da su demokrate organizovale dolazak građana iz drugih gradova autobusima, a da je to plaćeno novcem iz budžeta.(B. K.)

Ni slovoPAJTIĆ I NIČIĆ ĆUTEPovodom kritika Saše Mirkovića pokušali smo da stupimo u kontakt s Pajtićem i Ničićem, ali oni nisu odgovarali na SMS poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track