Albanske i kosovske zastave u Končulju
Foto: Kurir

Albanske i kosovske zastave u Končulju

Politika -
Zastave Albanije i Kosova u Srbiji - navodno, deo predizborne kampanje i tu će ostati do izbora 6. maja, kazao je Musliju.

BUJANOVAC - Na gotovo svim kućama u selu Končulj u opštini Bujanovac, koje nastanjuju isključivo Albanci, istaknute su zastave Albanije i Kosova, potvrdio je lider Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuz Musliju.

On je dodao da je reč o akciji povodom lokalnih izbora. U Končulju živi oko 2.000 stanovnika.Zastave Albanije i Kosova u Srbiji - navodno, deo predizborne kampanje Musliju, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, izjavio je da su zastave u Končulju od sinoć istaknute na svim kućama članova i simpatizera PDP, u organizaciji omladine te stranke, u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore."Na svakoj kući člana ili simpatizera Pokreta za demokratski progres istaknute su zastave Albanije i Kosova, a u Končulju drugih partija nema. U Končulju žive Albanci, pa su zastave koje su istaknute oznaka našeg nacionalnog identiteta, a ujedno i poziv biračima da u što većem broju izadju na izbore", kazao je on.Končulj, koji je u neposrednoj blizini istoimenog prelaza sa Kosovom, važi za tradicionalno uporište Pokreta za demokratski progres, koji je druga po veličini partija u SO Bujanovac."Zastave će ostati na kućama do izbora 6. maja", kazao je Musliju. PDP će nastupiti i na parlamentarnim izborima gde će biti u "Koaliciji Albanaca preševske doline" sa još tri albanske partije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track