U maju useljivo oko 500 stanova na Voždovcu

Stanogradnja

U maju useljivo oko 500 stanova na Voždovcu

Beograd -
Oko 500 stanova biće useljivo već u maju, što znači da će prvi stanari početkom narednog meseca dobiti ključeve svojih stanova

BEOGRAD - Prvi stanari stambeno-poslovnog kompleksa "Stepa Stepanović" na Voždovcu ključeve svojih stanova dobiće početkom narednog meseca, saopštilo je Ministartsvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Oko 500 stanova biće useljivo već u maju, što znači da će prvi stanari početkom narednog meseca dobiti ključeve svojih stanova, navedeno je u saopštenju.

Sredstva za izgradnju kompleksa od 4.616 stanova, od kojih je deo namenjen rešavanju stambenih problema pripadnika Vojske Srbije, obezbeđena su uz pomoć programa vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje, a investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije.

Kompletna infrastruktura - oko 9,5 km novih saobraćajnica, 3300 parking mesta, uređene zelene površine, igrališta i drugi javni sadržaji biće deo modernog naselja u kome će, prema procenama, živeti više od 13.000 stanovnika.

Građevinska direkcija Srbije je do sada prodala više od 1.800 stanova na toj lokaciji, od 2500 stanova do sada puštenih u prodaju, a u ponudi će uskoro biti još 1000 novih stanova različitih struktura i kvadratura.

Cena kvadrata iznosi od 1.250 do 1.290 evra sa PDV-om.

O značaju ovog projekta za opstanak građevinske industrije u uslovima teške ekonomske krize, govori i podatak da je na njegovoj realizaciji angažovana više od 80 građevinskih firmi, koje upošljavaju oko 10.000 radnika, a do završetka celokupnog kompleksa direktno ili indirektno će biti uposleno oko 30.000 radnika, saopštilo je Ministarstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track