Treća Srbija ugostila učesnike ekspedicije Pobeda jedna za sve
Foto: Pr

Svečano u Novom Sadu

Treća Srbija ugostila učesnike ekspedicije Pobeda jedna za sve

Politika -
Danas, kada mnogi žele da revidiraju istoriju mi smo spremni da se takođe svim silama borimo da to ne dozvolimo, zaključio je Miroslav Ilić, zamenik predsednika skupštine

BEOGRAD - Pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije je u četiri oldtajmera „pobeda“ krenula delegacija mladih aktivista na put od Volgograda do Berlina i nazad do Moskve gde će 9. maja prisustvovati svečanosti obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom.

Treća Srbija je bila domaćin ekspedicije u našoj zemlji i tom prilikom je za goste iz Rusije organizovan svečani doček u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

Na prijemu u Skupštini Novog Sada, Miroslav Ilić, zamenik predsednika skupštine je ukazao da je srpski narod bio toliko veliki protivnik fašizma.

"Danas, kada mnogi žele da revidiraju istoriju mi smo spremni da se takođe svim silama borimo da to ne dozvolimo", zaključio je on.

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije je pozvao goste iz Rusije da zajedničkim snagama rade na tome da se u Evropi izgradi novi dogovor koji će podrazumevati vraćanje suvereniteta evropskim državama i koji će funkcionisati na jedinstvenom prostoru od Lisabona do Vladivostoka.

"Slično kao što su naši dedovi radili pre sedamdeset godina, mi kao nova generacija moramo dati sve od sebe da obezbedimo da Rusija bude snaga, a Srbija simbol te nove Evrope koju ćemo zajedno graditi“, istakao je Parović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track