Najnovije vesti

AFERA FALKON: Pak Stanković optužuje ministaku Mihajlović za napade na Nikolića
Foto: Fonet

Savetnica predsednika Srbije

AFERA FALKON: Pak Stanković optužuje ministaku Mihajlović za napade na Nikolića

Politika
Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost, pita Stanislava Pak

BEOGRAD - Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković optužila je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović za medijske napade na predsednika države Tomislava Nikolića.

Savetnica predsednika Nikolića ocenila je za Radio-televiziju Vojvodine da ministarka Mihajlović "to radi" bez znanja premijera Aleksandra Vučića, "jer je njen cilj pozicija premijera ili predsednika države". Pak Stanković je navela da se napad odnosi na medijske napise u vezi sa incidentom kada je prinudno sleteo avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i na ministarkine izjave povodom odluke šefa države o učesću Vojske Srbije na paradi u Moskvi.

"Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurela iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović... Građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Republike sa ciljem da Vlada i predsednik padnu", kazala je Nikolićeva savetnica.

Zorana Mihajlović, Foto: Kurir/Dado Đilas
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir/Dado Đilas

Ona je ocenila da je cilj te informacije bio da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje predsednik. Pak Stanković demantovala je informacije da je "falkon" kojim se prevozio predsednik ispravan, navodeći da je taj avion trenutno na remontu u Briselu, "jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar".

"Gospođa Mihajlović se bavi svim i svačim u ovoj zemlji. Ona preispituje i odluku predsednika o učešću na paradi u Rusiji. Da li jedan ministar to treba da preispituje?", upitala je ona. Navela je i da je učešće na paradi u Moskvi moralna obaveza Srbije prema Rusiji, te da u tom pogledu neće biti nikakvih reperkusija po proces evrointegracija zemlje. Savetnica predsednika ocenila je i da "ta ministarka nema ni jedan rezultat", dok je predsednik Srbije neposredno izabran na izborima.

Pak je kazala da su mediji odgovorni, jer su morali da provere informacije koje plasiraju, ali, kako je navela, njihova odgovornost nije ključna jer su "mediji tu samo instrument". Na pitanje očekuje li reakciju premijera Aleksandra Vučića u tom pogledu, ona je rekla da su premijer i predsednik državnici koji se bave ozbiljnim pitanjima i da ne očekuje da se bave tabloidima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...