IZMENA ORGANIZATORA: Dačić ne ide u Ukrajinu povodom Dana pobede
Foto: Dado Đilas

Na ambasadorskom nivou

IZMENA ORGANIZATORA: Dačić ne ide u Ukrajinu povodom Dana pobede

Politika -
Dačić je istakao da on, kao ni država Srbija ne bi imali bilo kakvih problema u Moskvi, da je otišao u Ukrajinu jer, kako je rekao, Srbija vodi izbalansiranu spoljnu politiku

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić neće prisustvovati svečanosti u Kijevu koja se organizauje povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, jer je organizator odlučio da su proslavu spusti sa ministarskog na ambasadorski nivo, izjavio je večeras ministar Dačić.

Organizator je, kako je rekao, odlučio da tu manifestaciju spusti na ambasadorski nivo zbog nekih drugih događaja, kao što je onaj u Poljskoj, rekao je Dačić i najavio da će u junu postetiti Ukrajinu, kao predsedavajući OEBS-a.

Dačić je istakao da on, kao ni država Srbija ne bi imali bilo kakvih problema u Moskvi, da je otišao u Ukrajinu jer, kako je rekao, Srbija vodi izbalansiranu spoljnu politiku.

"Više puta sam već bio i u Kijevu i u Moskvi, iako je sada specifična situacija," rekao je Dačić za RTV Vojvodinu. On je podsetio da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi, kao što smo prihvatili i poziv Ukrajine, a prihvatićemo i poziv iz Kine koja organizuje slične manifastacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track