Vučić: Poseta SAD šansa da nam pomognu na putu ka EU
Foto: KURIR

Intervjuu za Vol strit džurnal

Vučić: Poseta SAD šansa da nam pomognu na putu ka EU

Politika -
Predsednik Vlade je naveo da je Srbija izvukla pouku iz događaja 1990-ih godina, a to je da je Srbija izašla oslabljena, destabilizovana i izolovana posle sukoba

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je, uoči posete SAD intervjuu za Vol strit džurnal, u kom je naveo da tu posetu vidi kao šansu da ubedi Vašington da pomogne Srbiji na putu ka članstvu u EU. Govoreći o naporima Srbije da se priključi EU, Vučić je rekao da "nema povratka"."Imam razočarenja, i lična, i politička kada je reč o Evropskoj uniji....Ali, moj posao je da vodim računa o strateški važnim pitanjima za ovu zemlju", rekao je on.

On je naveo da je Srbija izvukla pouku iz događaja 1990-ih godina, a to je da je Srbija izašla oslabljena, destabilizovana i izolovana posle sukoba i ubistva u kojima je više od 100.000 ljudi poginulo u bivšoj Jugoslaviji.

"Video sam posledice (tog puta). Znam kako takvo stanje svesti može da funkcioniše. Znam kakav sam bio pre 20 godina. Moramo da očuvamo mir. Još jedna greška značila bi da gubimo sve", rekao je Vučić u intervjuu, uoči posete Vašingtonu sledećeg meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track