Vučić: Dačić se plaši da bude u opoziciji
Foto: Nebojsa Mandic

10. rođendan PUPS obeležile packe

Vučić: Dačić se plaši da bude u opoziciji

Politika -
Premijer pohvalio domaćina slavlja Milana Krkobabića jer je njegova partija penzionera „najmanje kukala zbog smanjenja penzija“

BEOGRAD - Partija ujedinjenih penzionera Srbije proslavila je juče 10. rođendan, a slavlje u Sava centru obeležile su packe koje je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić lupao šefu diplomatije i predsedniku SPS Ivici Dačiću - da se plaši da bude u opoziciji, aludirajući na rekonstrukciju koja se već dugo najavljuje.Vučić je, inače, poslednji od svih političara održao govor, kojim je čestitao 10. rođendan PUPS domaćinu Milanu Krkobabiću.Veće penzije- Pokušaću da budem najkraći, a kao što znate, nije teško biti kraći od Ivice Dačića u govorima. On je i najvičniji od svih nas političara, mislim da jedino on nikada nije bio u opoziciji. A ono što je bio, kao da nije - našalio se Vučić, na šta je Dačić iz pozadine glasno dobacio: „Jesam, tri godine“.- Da, bio je u opoziciji, al‘ je shvatio da nije baš lepo, pa se brzo vratio na vlast - uzvratio mu je lider SNS.

Premijer je zatim najavio da će pre kraja godine oni penzioneri koji su imali najniža primanja imati viša nego ikada.- Nekima drugima ćemo početi da nadoknađujemo, a pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imaće više penzije nego što su ikada imali - istakao je premijer i zahvalio se PUPS na podršci i odgovornosti i na tome „što je manje kukao od svih nas“.Setio se ocaIstovremeno, Krkobabić je poručio da njegova stranka pruža podršku Vučićevom konceptu i ostaje pri stavu da penzije prate plate u javnom sektoru.- Ako se bojite rasta penzija, nemojte da divljate s platama u javnom sektoru, jer se i jedni i drugi trenutno napajaju iz budžeta - rekao je Krkobabić i podsetio na svog oca i osnivača PUPS Jovana Krkobabića.- I posle decenije naši vrednosni stavovi su isti - da penzije prate plate, da nema viška radnika nego manjka posla, a ključni ideal i ključna misao vodilja ove partije jeste socijalna država - zaključio je Krkobabić.Osim Vučića i Dačića, proslavi je prisustvovao i lider JS Dragan Marković Palma.

Ivica DačićKAD SMO BILI DRUGOVI, ŽIVELI SMO KAO GOSPODAMilan Krkobabić je, najavljujući njegov govor, Dačića oslovio sa gospodine, na šta se lider SPS našalio:- Umesto gospodine, slobodno ste mogli da mi kažete i druže. Jer, kako mnogi kažu, dok smo bili drugovi, živeli smo kao gospoda - rekao je Dačić.Lider JS Dragan Marković poručio je slavljenicima da je Vlada domaćinska i da građani ne treba da brinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track