DS deli letak o oprečnim Tominim izjavama
Foto: Kurir

Izbori 2012.

DS deli letak o oprečnim Tominim izjavama

Politika -
Vrlo je važno da građani Srbije na izborima 6. maja naprave izbor i dobro razmisle za koga će glasati, rekaoje Marko Đurišić

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) krenula je u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije sa akcijom deljenja letaka pod naslovom "Toma - juče jedno, danas drugo, a sutra ko zna šta".

"DS će danas u Beogradu i širom Srbije deliti letak kojim želimo, godinu dana od kada je Tomislav Nikolić počeo štrajk glađu i žeđu, da podsetimo građane na sve ono što je on u svojoj 22 godine dugoj karijeri obećavao, radio, pretio, a nije uradio, ili jeste uradio", izjavio je povodom ove akcije predsednik Izvršnog odbora DS Marko Đurišić.

On je izrazio mišljenje da je vrlo važno da građani Srbije na izborima 6. maja naprave izbor i dobro razmisle za koga će glasati.

Predsednik se, kako podseća Đurišić, bira na pet godina, i samo iz ovog "malog dela koji se nalazi u ovom letku možemo da vidimo šta je sve Tomislav Nikolić i koliko puta i kako menjao mišljenje u bilo kojih pet godina koje uzmemo".

"Mislim da je Srbiji potreban ozbiljan, odgovoran političar na mestu predsednika Republike, neko ko zna na koji način i kako da predstavlja Srbiju u svetu i u regionu, neko ko će moći sa svojim timom iskusnih ljudi da nastavi evropski put Srbije, a sasvim sigurno to nije Tomislav Nikolić", naglasio je on.

U letku se nalaze oprečne izjave Nikolića od 1994. godine, među kojima su osuda Haškog tribunala iz 2008. kada je izjavio da "tamo Srbi više neće ići", i najava da će, kao što je rekao juna 2010, "kada bude na vlasti ispunjavati sve obaveze prema Tribunalu".

Tu je takođe izjava da "ako Tadić potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, vodimo ga pravo u zatvor", iz 2008. godine, i da "Srbija nema spasa bez saradnje sa EU", iz septembra 2009.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track