ŽIV JE ČOVEK KOJI JE OTKRIO ISTINU O SREBRENICI: Aleksandar Dorin u švajcarskom zatvoru!
Foto: Facebook

Šta stoji iza hapšenja

ŽIV JE ČOVEK KOJI JE OTKRIO ISTINU O SREBRENICI: Aleksandar Dorin u švajcarskom zatvoru!

Politika -
Preko advokata se saznalo da se Aleksandar Dorin nalazi u zatočeništvu u Istražnom zatvoru, i da se tereti za navodno „dilovanje kanabisa“

Kome je smetao Aleksandar Dorin? Koga štiti i čije interese zastupa Švajcarska? Da li je slučajno Naser Orić uhapšen pa isporučen Bosni i Hercegovini, a Dorin, srpski autor sa švajcarskim državljanstvom otet iz kuće da bi se sprečilo održavanje Konferencije o Srebrenici i istina o „projektu Srebrenica“?

Sve su ovo pitanja koja zahtijevaju odgovore, ali njih i dalje nema zbog svojevrsne zavere ćutanja.

Dorin je trebao putem video linka da učestvuje na konferenciji „Srebrenica 1995-2015: činjenice, nedoumice, propaganda“, u organizaciji Fonda strateške kulture iz Moskve i Muzeja žrtava genocida iz Beograda.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Međutim, autor i novinar srpskog porekla, poznat po brojnim studijama koje pobijaju zvaničnu verziju o događajima u Srebrenici iz 1995. godine, nestao je iz svog stana u Bazelu 17. juna, pod još nerasvetljenim okolnostima.

Dorinov stan je opustošen, a parket i okviri od vrata su razvaljeni. Pretpostavlja se da su oni koji su to uradili tražili dokumenta o Srebrenici, koja poseduje Dorin.

Švajcarske vlasti su prvih dana nakon nestanka Dorina negirale bilo kakvu svoju umešanost, odnosno tvrdile da ne znaju gdje je on. U javnosti se potom pojavila i informacija kako je Dorina kidnapovala neka strana obaveštajna služba.

Preko advokata ipak se saznalo da se Dorin nalazi u zatočeništvu u Istražnom zatvoru, a tereti se za navodno „dilovanje kanabisa“.

Pri njegovom hapšenju konfiskovani su svi njegovi spisi i dokumenti. To nije bilo dovoljno proizvoljnosti, pa se čak i njegova kuća zaplenila i zapečatila. Potpuna neproporcionalnost nasilja i vrijeme kada se to sve dešava pokazuju da je to samo izgovor za njegovo hapšenje.

Po svemu sudeći, Dorin je žrtva politike švajcarske vlade, kojoj se upravlja sa neke druge lokacije.

Foto: In4s
Foto: In4s

Portal IN4S ekskluzivno objavljuje odgovor Okružnog javnog tužilaštva iz Bazela na upit jedne pravnice iz Kelna (ime poznato redakciji) koja je pokušala da stupi u kontakt sa Dorinom.

Na njen upit o Dorinu, Tužilaštvo iz Bazela je odgovorilo da je zahtev prosleđen braniocu koji je dodeljen po službenoj dužnosti.

Pravnice iz Kelna je prepisku dostavila nemačkoj novinarki Helgi Fuks, koja se bori za puštanje Dorina iz zatočeništva.

„Polazim od toga da se Dorin još uvek nalazi u istražnom zatvoru. Napomenuli su mogućnost puštanja iz zatvora – mada moram priznati prilično sam u nedoumici u vezi toga“, navela je pravnice iz Kelna u pismu Helgi Fuks.

Inače, zbog suzdržanosti švajcarskih vlasti, nejasnoća, raznih dezinformacija na socijalnim mrežama i različitih informacija internet portala i raznoraznih medija Helga Fuks izražava veliku sumnju u ispravnost sudskog postupka, kao i strah za Dorinov život.

Podsjećamo, koautor knjige o Srebrenici – Zoran Jovanović je na misteriozan način u julu 2013. godine ubijen, kada je došao do dokumenata i video zapisa o Srebrenici.

Foto: In4s
Foto: In4s

Ostaje da se vidi kakve su namjere švajcarskih vlasti (koje su u početku negirale umiješanost u kidnapovanje Dorina) i ostalih tajnih službi kojima ne odgovara da istina izađe na videlo.

Posebno u ovom trenutku kada Engleska pokušava na sve načine da satanizuje Srbiju, kao „genocidnu naciju“. Svako iznošenje istine o Srebrenici izgleda da se plaća glavom!

Dorinova knjiga – „Srebrenica – kako se zaista zbilo“ negira navode da je u Srebrenici ubijeno između 7.000 i 8.000 ljudi, tvrdeći da je u pitanju oko 2.000 ubijenih vojnika armije BiH, a da ubistva civila nije bilo.

(In4S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track