Antigej je Čedi okej

Preokret politike

Antigej je Čedi okej

Politika -
Aleksandar Ljuboja na listi LDP u Majdanpeku iako je vređao gejeve. Ovaj član LDP je 10. oktobra 2010. javno ustao protiv Parade ponosa

BEOGRAD - Obrt!Aleksandar Ljuboja (30), inače menadžer Opštinskog odbora LDP u Majdanpeku, prvi je na listi Preokreta u tom gradu iako je javno propagirao netrpeljivost prema gej populaciji, a homoseksualce nazivao bolesnicima, o čemu je Kurir pisao još prošle godine!

Zanimljivo je da mu je poverenje dala partija Čedomira Jovanovića, koja se najžešće, barem deklarativno, bori za prava gej populacije. Uz to, u LDP su pre godinu dana, kad je Kurir pisao o Ljuboji, poručili da su ih „njegovi stavovi iznenadili“. Ovim povodom oni su juče odbili da se izjasne!

Ljuboja je, podsetimo, 10. oktobra 2010. bio na ulicama Beograda kao protivnik Parade ponosa, a na Fejsbuku je ranije napravio grupu „Imati partnera suprotnog pola je prirodno i normalno, ostalo je bolest!!!“. Pisao je da „ljudi nisu životinje da postupaju po nagonu, već po razumu“.

On juče nije želeo da odgovori na pitanja Kurira otkud, posle svega, na čelu liste LDP u Majdanpeku i da li je promenio mišljenje.

Boris Milićević, član GO SPS i osnivač GSA, kaže da se LDP samo deklarativno zalažu za prava gej populacije.

-U praksi nije tako. oni nemaju nijednog deklarisanog geja ili lezbijku među svojim funkcionerima - kaže Milićević.

Istog je mišljenja i Predrag Azdejković iz Gej-lezbijskog info centra.

- U politici je sve spojivo, svi podržavaju sve, sve može, sve im se dopada, ali samo deklarativno - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track