OVO SVET NE PAMTI: Lokalni odbor DSS isključio predsednicu Sandu Rašković Ivić iz stranke!
Foto: Nebojša Mandić

Srpska posla

OVO SVET NE PAMTI: Lokalni odbor DSS isključio predsednicu Sandu Rašković Ivić iz stranke!

Politika -
Opštinski odbor Palilua postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Rašković Ivić iz redova članova DSS i o tome obavestio Predsedništvo

BEOGRAD - Disciplinska komisija DSS isključila je iz članstva predsednicu te stranke Sandu Rašković Ivić, saopštio je danas Opštinski odbor te stranke na Paliluli Disciplinska komisija je takvu odluku donela nakon što je, kako piše u saopštenju, na sastanku Opštinskog odbora Palilula 30. jula većinom glasova doneta odluka o pokretanju disciplinske mere protiv Rašković Ivić.

Zahtev da se sazove Skupština DSSDisciplinska komisija je tu odluku donela na jučerašnjoj sednici, a u njenom obrazloženju je kao razlog objasnila kršenje Statuta, odnosno člana koji kaže da član stranke podleže disciplinskoj odgovornsoti ako politički deluje suprotno Programu DSS i političkim stavovima, povredi Statut i nanese štetu stranci, ne izvršava odluke organa stranke ili postupa suprotno njima...

U saopštenju se dodaje da je Opštinski odbor Palilua postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Rašković Ivić iz redova članova DSS. Odbor je o tome obavestio Predsedništvo i uputio zahtev da se sazove Skupština D S S na kojoj bi bio izabran novi predsednik i bili vraćeni članovi koji su napustili stranku posle njenog izbora.

DSS: Isključenje Rašković Ivić pokušaj SNS-a da oslabi DSSDemokratska stranka Srbije (DSS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za pokušaj isključenja iz stranke predsednice DSS-a Sande Rašković Ivić. U saopštenju se navodi da je isključenje Rašković Ivić iz članstva "poslednji pokušaj režima da oslabi DSS"."Navodnu odluku o kojoj su obavešteni mediji donela je nepostojeća Disciplinska komisija budući da su njeni članovi još ranije isključeni iz DSS-a zbog kršenja Statuta i rada u interesu SNS-a", navodi se u saopštenju. Opštinski odbor DSS Palilula saopštio je ranije danas da je Disciplinska komisija DSS-a isključila je iz članstva Rašković Ivić. U saopštenju se navodi da je Rašković Ivić, koja je član opštinskog ogranka DSS Palilula, isključučena iz stranke zbog delovanja suprotnog Programu DSS i političkim stavovima stranke, povrede Statuta i nanošenja štete partiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track