POSLE ISKLJUČENJA IZ DSS: Iz Disciplinske komisije poručuju da su legitimno telo
Foto: Nebojša Mandić

Slučaj Sande Rašković-Ivić

POSLE ISKLJUČENJA IZ DSS: Iz Disciplinske komisije poručuju da su legitimno telo

Politika -
Pošto se ona nije izjasnila u predviđenom roku, sagledavajući činjenično stanje Disciplinska komisija DSS je 7. avgusta jednoglasno donela konačnu i neopozivu odluku da isključi Sandu Rašković iz članstva DSS, piše u saopštenju

BEOGRAD - Predsednica Disciplinske komisije Demokratske stranke Srbije Vukica Lončar saopštila je danas da je to stranačko telo legitimno izabrao Glavni odbor DSS 18. oktobra 2014. godine i da njegovi članovi nisu isključeni iz stranke.

Lončar je povodom saopštenja na zvaničnom sajtu DSS da je odluku o isključenju iz članstva predsednice te stranke Sande Rašković Ivić donela "nepostojeća Disciplinska komisija", navela da po statutu odluku o izboru i razrešenju članova komisije donosi isključivo Glavni odbor DSS.

"Takva odluka nije doneta", navodi se u saopštenju i dodaje da je posao Disciplinske komisije je da štiti Statut DSS, ukoliko ga prekrši član, opštinski odbor, pa i sam predsednik stranke.Dodaje se da bi, ukoliko Sanda Rašković ne uvaži odluku legalnog stranačkog organa, to značilo "ne samo suspendovanje Statuta DSS, već i zloupotrebu njenog položaja kao bivšeg predsednika stranke i odricanje od legalističke politike.

"To bi predstavljalo i uvođenje svojevrsne diktature, uz nanošenje nemerljive štete, kako ugledu, tako i samoj organizaciji DSS", dodaje se u saopštenju. U saopštenju se podseća da je Disciplinska komisija DSS na osnovu predloga Opštinskog odbora DSS Palilula koji je ujedno i matični odbor Sande Rašković Ivić, pismeno zahtevala od Raškovićeve da se izjasni o predlogu za njeno isključenje iz stranke.

"Pošto se ona nije izjasnila u predviđenom roku, sagledavajući činjenično stanje Disciplinska komisija DSS je 7. avgusta jednoglasno donela konačnu i neopozivu odluku da isključi Sandu Rašković iz članstva DSS", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track