ZORAN ŽIVKOVIĆ: SNS će na lokalnim izborima biti nokautirana kao SPS 1996.
Foto: Dado Djilas

Naoštren

ZORAN ŽIVKOVIĆ: SNS će na lokalnim izborima biti nokautirana kao SPS 1996.

Politika -
Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je ta stranka spremna za eventualne prevremene parlamentarne izbore kad god da budu održani, te da će napraviti dobru koaliciju

BEOGRAD - Živković je na konferenciji za novinare rekao da partneri za tu koaliciju postoje, ali nije želeo da kaže o kojim strankama je reč. "Ja znam da postoje dobri partneri i vreme je da u narednim nedeljama dolazimo da finalizacije naših dogovora", rekao je Živković koji, međutim, smatra da lokalni i pokrajinski izbori ne smeju biti održani pre proleća 2016.

Živković tvrdi da lider SNS Aleksandar Vučić nema hrabrosti da raspiše vanredne parlamentarne izbore jer, kako je naveo, zna da su lokalni i pokrajinski izbori prvi "politički šamar", koji će dobiti "kao što je Milošević dobio šamar 1996. godine na lokalnim izborima".

Opozicija će, kako je rekao, Vučića "nokautirati političkim šamarom". Nova stranka je predstavila dva nova člana, iz opštine Vračar a koji su, kako je rečeno u tu stranu prešli iz LDP. U Novu su prešli Nebojša Milićević i Igor Mušić, član opštinskog veća Vračar odnosno odbornik u toj opštini, a Živković je naveo i da se Nova bliži svom 10.000 članu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja