DAČIĆ ZA PORTAL KURIR: EU mora da pokaže postoji li ili ne!
Foto: Dado Đilas

Reagovanje na optužbe da je Srbija kriva za nasilje na Horgošu

DAČIĆ ZA PORTAL KURIR: EU mora da pokaže postoji li ili ne!

Politika -
Ni krivi, ni dužni postajemo žrtva, smatra srpski šef diplomatije, koji istovremeno apeluje na smirivanje situacije

BEOGRAD - Srbija čini sve da se situacija smiri, ali isto tako apelujemo na sve zemlje da ne koriste silu, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom optužbi mađarskog kolege Petera Sijarta da ne bi bilo nasilja na granici sa Mađarskom da je Srbija sprečila napad migranata.

"Sve činimo da se situacija smiri i normalizuje! Nijedna zemlja ne sme da primenjuje silu i nasilje. Evropska unija mora da pokaže postoji li ili ne jer Srbija ni kriva, ni dužna postaje žrtva", kazao je Dačić za portal Kurir.

Podsetimo, posle jučerašnjih nereda i ispaljenih suzavaca na srpskoj teritoriji, Mađari umesto zvaničnog izvinjenja nastavljaju sa optužbama i prebacuju odgovornost na srpsku policiju. "Mađarska policija pretrpela je velike napade kod Reskea koji su stizali sa srpske strane", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je rekao da je grupa agresivnih migranata brutalno napala mađarsku policiju kada je povređeno 14 policajaca. Dodao je da je bilo krajnje očigledno da su se policajci branili i štitili mađarsku teritoriju.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track