SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: DSS traži izbore i referendum o pristupanju Srbije EU
Foto: Marina Lopičić

EU propali projekat

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: DSS traži izbore i referendum o pristupanju Srbije EU

Politika -
Rašković Ivić je rekla da DSS zahteva da se, paralelno sa izborima na svim nivoima, koji moraju da budu raspisani, održi i referendum o pristupanju Srbije Evropskoj uniji

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da se, zbog partijskog zapošljavanja u javnom sektoru koje sprovodi Srpska napredna stranka (SNS), sada, kao u vreme Tita, ti "pioniri" izvode na ulice da "pevaju ode" Aleksandru Vučiću.

"Kad SNS izlazi da negde demonstrira, izvlači svoje zaposlene. Kao u vreme druga Tita, kada su se izvodili pioniri da mašu zastavicama, tako se sada izvlače "pioniri SNS" i pevaju ode Vučiću", konstatovala je Rašković Ivić na konferenciji za novinare.

Kako je istakla, SNS je u svoje redove učlanila ogroman broj ljudi koje je zaposlila, ili im je obećala posao, tako da bi se, kada bi se napravila analiza 70.000 novozaposlenih, videlo koliko njih je iz SNS, ili su rodbina funkcionera te partije.

Rašković Ivić je rekla da DSS zahteva da se, paralelno sa izborima na svim nivoima, koji moraju da budu raspisani, održi i referendum o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Put ka EU se pokazao kao vrlo strma stranputica, jer vodi ka rasparčavanju zemlje, udara na našu svest i identitet, upozorila je ona.

Prema njenom mišljenju, izbeglička kriza je pokazala da je EU danas potpuno propao projekat, jer nije uspela da reši nijedan problem u koji je dospela i "veoma liči na Jugoslaviju iz 1989. godine, koja se raspala".

Rašković Ivić je ocenila da vlast izbegava referendum o pristupanju EU, jer bi "Vučić radije pričao o nekim paprikama, a ne bi pitao građane o putu kojim Srbije treba da krene".

Na konferenciji za novinare DSS predstavljeni su "povratnici" u tu partiju, među kojima i bivši predsednik izvršnog odbora i direktor stranke Miloš Radulović, kao i više novih članova, pored ostalih i legendarni džudista dr Slavko Obadov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track