Vučić: Razrešiću sve intrige i laži do 15. oktobra!
Foto: Fonet

Premijer poručio

Vučić: Razrešiću sve intrige i laži do 15. oktobra!

Politika -
Ne bavim se intrigama i besmislicama, lažima i prepucavanjem, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sredinom ovog meseca saopštiti sudbinu Vlade, odnosno odluku o izborima, te da će se tada osvrnuti i na sve intrige i trikove koji su pratili njen rad.Time je Vučić odgovorio na molbu novinara da prokomentariše pitanje ministra Aleksandra Vulina „dokle će da trpi Kori Udovički u Vladi“.

- Mislim da je svima jasno da državni organi rade svoj posao, ali i da je svima jasno o čemu se tu radilo. Ne bavim se intrigama i besmislicama, lažima i prepucavanjem. Od svih trikova koje je Vlada prošla u prethodnom periodu, počev od tobože hiljada mrtvih u Obrenovcu, tvrdnje da su ministri i novinari čekali helikopter iz Novog Pazara na aerodromu, prisluškivanja, kao i napisa o tome da je novinarku RTS Petru Cvijić „oslobodio“ u sudskom procesu zbog navodne veze sa njom, koju, inače nikada nisam ni video... - izričit je Vučić.Premijer najavljuje i manje zaposlenih u administraciji.- U svim ministarstvima i javnoj administraciji smanjen je broj zaposlenih i u tom sektoru će biti još smanjenja broja radnika. Besmislica je da je Vlada u periodu dok je trajala zabrana zapošljavanja u javnom sektoru zaposlila 9.000 ljudi. Kada je reč o onima koji su zaposleni na neodređeno vreme, svuda imate pad broja zaposlenih - objasnio je Vučić i dodao:- Možda samo u jednom ministarstvu silom prilika ima 10 ili 12 radnika viška, dok svi ostali imaju manje zaposlenih. I to je negde na nivou od 7.500 ljudi i biće ih još manje. Ali kako sad nekom da objašnjavam da ne može da se meri januar sa julom, već jul sa julom.(S. M. - D. L.)

MalerZAGLAVIO SE U LIFTUPremijer je juče imao mali peh kada se prilikom dolaska u hotel „Zira“, gde je učestvovao u regionalnoj konferenciji o migrantima, zaglavio u liftu. To je trajalo 10 minuta. On se izvinio prisutnima na konferenciji.- Nisam zakasnio, zaglavio sam se u liftu. Inače, nikad ne kasnim - rekao je Vučić. Kako smo saznali od obezbeđenja, ovo je prvi put da se lift u „Ziri“ zaglavio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja