RAZGOVARAJU O KOSOVU I METOHIJI: Vučić i ministri sutra sa patrijarhom Irinejom
Foto: Fonet

Stav crkve

RAZGOVARAJU O KOSOVU I METOHIJI: Vučić i ministri sutra sa patrijarhom Irinejom

Politika -
Sastanku u sedištu Vlade Srbije, prisustvovaće i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, kao i ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra njegovu svetost arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Sastanku u sedištu Vlade Srbije, prisustvovaće i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer patrijarha obavestiti o detaljima jučerašnjih razgovora u Briselu i zatražiti konsultacije u vezi sa daljom borbom za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, ali će ga upoznati i sa posledicama rešenja koje je donela EU u procesu integracija Srbije.

Vučić, kako se navodi, želi da čuje i stavove patrijarha Irineja i drugih vladika srpske crkve o tim pitanjima.

Portal navodi i da je Vučić danas već razgovarao sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, očekuje se još jedan razgovor sa njim u toku dana i u naredna dva dana, nakon konsultacija sa Patrijarhom i ministrima.

Razgovoru premijera i patrijarha će pored drugih crkvenh zvaničnika prisustvovati ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja