ČEDA JOVANOVIĆ: Nikoliću raspiši parlamentarne izbore
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Tribina Vreme je za istinu! Srbija u Evropu

ČEDA JOVANOVIĆ: Nikoliću raspiši parlamentarne izbore

Politika -
Umesto referenduma, predlažem Nikoliću da raspiše predsedničke izbore. Svako će ga pobediti, rekao je Jovanović

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da umesto referenduma o Kosovu raspiše predsedničke izbore.

"Umesto referenduma, predlažem Nikoliću da raspiše predsedničke izbore. Svako će ga pobediti", rekao je Jovanović na tribini "Vreme je za istinu! Srbija u Evropu!".

On je istovremeno ocenio i da su Srbiji potrebni parlamentarni izbori. Prema njegovoj oceni, Srbija se ne suočava sa novim ultimatumom poput onog od pre 100 godina, kako je to rekao predsednik Srbije povodom novih uslova iz Brisela, već su u pitanju obaveze koje je preuzela potpisivanjem Briselskog sporazuma.

Jovanović je dodao i da bi i premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo da, umesto stalnog žongliranja sa rekonstrukcijama i izborima, izađe pred ljude i kaže ono što je očigledno - a to je da, "uz sve napore i puno uložene enregije, on Srbiju ne može da promeni bez podrške onog dela Srbije koji na njega ne pristaje".

Predsednik LDP smatra da su Srbiji neophodni brzi izbori, a na te izbore njegova stranka bi izašla sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) Borisa Tadića, rekao je on, dodajući da nije zaboravio na razlike iz prošlosti sa Tadićem.

Cilj je, kako je naveo, da se upostavi politička ravnoteža u zemlji, konsoliduje građanska politička scena i uspostavi jak građanski blok. "Tadić je mnogo toga dužan Srbiji, kao i LDP.

Nadam se da će biti dovoljno pametan da se, u vremenu koje je pred nama, naši odnosi afirmišu na onaj način na koji sam želeo da se to desi 2012. i 2013. godine, a to nije bilo moguće, da se formuliše jasna građanska platforma", objasnio je Jovanović. "Ja ne mogu lično - neka stranka o tome odluči - da pravim dogovor sa DS tako što ću sesti i napisati na papiru da nikad i ni po koju cenu neću ništa uraditi sa Vučićem", poručio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track