Najnovije vesti

OBIŠLA SVET: Maja Gojković spiskala 1,9 miliona za putovanja
Foto: Zorana Jevtic

Poslanici Skupštine Srbije

OBIŠLA SVET: Maja Gojković spiskala 1,9 miliona za putovanja

Politika
Najplaćeniji penzioner u Skupštini je Arsenović iz PUPS sa 1,8 miliona dinara

BEOGRADA - Poslanici Skupštine Srbije potrošili su na službena putovanja u inostranstvo 21,5 miliona dinara, a najveći svetski putnik je šefica parlamenta Maja Gojković, koja je olakšala državnu kasu za 1,9 miliona dinara. Nju skoro u stopu sledi Aleksandra Ðurović, poslanica SNS, koja je potrošila 300.000 dinara manje - 1,6 miliona dinara.

Gojkovićeva kaže da je Skupština Srbije jedan od najštedljivijih parlamenata.
- Insistiram da se u narednoj godini još više štedi, a da se pri tome ne ugroze funkcije najvišeg zakonodavnog tela u zemlji - zakonodavna, nadzorna i predstavnička, a posebno na smanjenju troškova prilikom nabavke avionskih karata i troškova smeštaja poslanika, jer tu uvek može da se nađe prostora za uštedu - rekla je ona.

Osim Maje Gojković, najveća primanja ima poslanik PUPS i potpredsednik parlamenta Konstantin Arsenović, kome je za prvih devet meseci isplaćeno ukupno 1,8 miliona dinara. Poslanica DS i potpredsednica parlamenta Gordana Čomić inkasirala je nešto više od 1,6 miliona dinara, kao i potpredsednici Vladimir Marinković (SDPS) i Veroljub Arsić (SNS).

(D. L.)

REKORDERI

Aleksandra Đurović (SNS)1,6 miliona
Aleksandar Senić (SDS) 916.000
Gordana Čomić (DS) 797.000
Zoran Babić (SNS) 712.000

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...